You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Dilamar Seseorang Yang Kita Tidak Harapkan

17,287,843 total views, 3,514 views today

Dilamar Seseorang Yang Kita Tidak Harapkan

Lamaran Buat Kekasih
Apakah perasaan anda (bagi perempuan) sekiranya anda yang selama ini single dan selalu dikecewakan, tiba-tiba dilamar oleh seseorang yang anda sendiri tidak harapkan.

Tetapi beliau betul-betul ikhlas ingin melamar anda sebagai teman hidupnya.

Jeng jeng jeng….!!!

Ye la, nak tunggu yang diharapkan pun masih tak mampu beri kata putus. Umur pula makin lanjut, silap hari bulan mereka pula pilih orang lain dan buat anda terkapai-kapai.

Biasa la, lelaki tetap muda sentiasa walaupun umur dah cecah 40-an.

Sekali ada pula seseorang yang kita selama ini tidak harapkan rupanya menaruh hati pada anda (walaupun anda sendiri yakin dan pasti anda tiada hati dengan dia).

Tapi orang kata, elok bercinta selepas nikah.

selepas akad nikah

Bila terjadinya kes macam ini.

Terasa diri ini tersepit ditengah-tengah. Patutkah anda menerima lamarannya, atau tunggu lamaran dari orang yang anda harapkan (BF atau lelaki yang ingin anda suamikan) tapi tak berani nak bagitau dia tentang lamaran yang baru anda terima.

Paling tersepit lagi (kira tambahkan stress kepada anda)

Bila orang lain tau, ada yang lamar anda. Mereka pula terkinja-kinja (gelabah) nak lamar anda juga.

Oh, rupanya selama ini, ramai juga yang meminati anda. Tetapi ramai yang tak gentle, nak melamar anda selama ini. Buat anda ternantikan dan terseksa bila ajukan oleh soalan panas setiap kali raya menjelma.

He…23x Stress tak?

So apakah yang akan anda lakukan sekarang sekiranya perkara seperti ini benar-benar terjadi kepada anda?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

38 thoughts on “Dilamar Seseorang Yang Kita Tidak Harapkan

  1. Haha mcm kisah iena je
    Nangis da ni
    Dugaan sangat
    Iena mengharapkap kn org yg iena suka lamar iena tapi…
    Serius rase nak lari luar negara.. tersepit sangat.. banyak hati perlu d jaga

  2. Pernah mengalami situsi berkenaan meminati gadis A tetapi A pula bo layan. Gadis B pula jatuh hati tetapi hati pula tidak terpaut. Akhir sekali kedua-duanya tak dapat.

  3. alamak…sebijik kisah SA…apapun…istikharah..kalau masih x tau jawapan…ikut kata hati kan…macam SA ngan cik abe ni…dah 8 tahun kawan…on and off…pernah cuba kawan dengan orang lain…tp still balik ke cik abe jugak…maybe sebab chemistry…tunggu la jemputan dari SA ye…cuma belum ada final date lagi…insyaallah paling lewat JUNE 2015…paling cepat MARCH 2015…doakan untuk SA

  4. Hmmmmmmmmmmm…
    Hmmmmmmmmmmm…
    Hmmmmmmmmmmm…
    Pening kan bro. Haha. Bak sebuah lagu, siapa baik hati, pasti ku terima.
    Hehe. 😛

    P/S : Saya nak tunggu, masih nak tunggu. Tapi masalahnya saya makin menua. Haha.

Leave a Reply

Top