17,167,069 total views, 589 views today

Travel Blogger Indonesia – 4.5GB Pelan Data Dengan simPATI

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Travelog Medan Indonesia - simPATI

Ini kali kedua Bro menjejak kaki di Indonesia

Disebabkan kali ini, aktiviti agak pack dan berada diluar kawasan liputan FREE WiFi. Maka Bro bercadang menggunakan perkhidmatan telekomunihkasi di sini.

Selepas bertanya dengan pemandu pelancong,

Dia mencadangkan Bro menggunakan simPATI kerana Bro ingin menggunakan pelan data berbanding membuat panggilan ataupun sms.

Dengan pelan data 4.5GB,

Bro boleh online sepuas-puasnya, melayari facebook, twitter, update instagram dan whatsapp (pakai no Malaysia). Selamat handphone yang Bro gunakan boleh guna dwi-simkad.

Berapa harganya?

Nanti Bro tanya dia, sebab dia tengah tidur. Hari ini perjalanan amat memenatkan. Dimana kami perlu bergerak dari Medan ke Danau Toba.

Dah la malam tadi Bro tidur kul 1 pagi,

Pukul 3 pagi dah bangun sebab nak ada di Kuala Lumpur International Airport 2 (KLIA 2) pada pukul 5 pagi.

Flight pukul 7 pagi.

******

Update terkini.

Harga untuk simkad simPATI dengan pelan data 4.5GB adalah Rp 55,000 (tak sampai RM20). Jimat tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 thoughts on “Travel Blogger Indonesia – 4.5GB Pelan Data Dengan simPATI

  1. Besar kuota yang digunakan. Boleh guna sepuas-puasnya.

    1. Tak sampai 24jam sudah guna hampir 1GB

  2. Okay lah tu..Yang penting boleh connected dengan keluarga dan buat urusan. 😀 kalau yati 4.5GB kejab je habis hihi

    1. Kejab saja habisnya? Bikin apa ya?

  3. Besar juga kuota tu. Puaslah nak online`

    1. Memang puas bangat online disini

    1. Tau tak apa… Ini rasa mashu turun Indonesia selalu

  4. WoW!! Kuota yg besar dan murah.. memang syok la.. ape2 pun moga bro dpt pengalaman yg best di sana

    1. Banyak pengalaman.. Ada best ada yang tak best.. yang tak best bila ada lokasi line tiada uwahhhh

  5. Huishhhh murah sungguh.. dah la data banyak.

    1. MUrah bangat, berbeza dengan Malaysia he…23x

  6. sangat murah bro…tak sampai RM15 pun kalau convert duit Malaysia…kat sini je cekik darah kalau pelan data ni…kih3

Leave a Comment