You are here
Home > Travel Blog > Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia

Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia

Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia
Pengalaman menikmati matahari terbenam di Danau Toba, Indonesia.

Merupakan pengalaman yang mungkin susah sikit nak dilupakan lebih-lebih lagi jika anda baru bangun tidur. Agak mamai juga disitu he..23x

Perjalanan lebih kurang 4 jam dari Bandar ke-3 terbesar di Indonesia, Medan pasti agak memenatkan.

Kalau tak tidur, macam tak sah je.

Perjalanan agak jauh juga kan. Bukan boleh buat apa-apa pun sepanjang perjalanan.

Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia

Kemudian, Bro dan rakan-rakan yang lain perlu menaiki ferry yang disediakan untuk ke Pulau Samosir yakni destinasi bermalam kami disini.

Perjalanan hampir sejam membolehkan kami menikmati pemandangan matahari terbenam sambil merasai sendiri kedinginan dayu danau ini takkala senja menjelma.

Pulau Samosir merupakan pulau yang terletak ditengah-dengan Tasik Danau Toba yang merupakan bekas tinggalan gunung berapi satu ketika dahulu dan didiami oleh kaum Batak yang anda sendiri sedia maklum, kaum pemakan daging manusia.

Itu apa yang korang dengar.

Apa yang Bro dengar pula? Akan Bro kongsikan di lain artikle.

Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia

Terima kasih Bro ucapkan kepada Rita Herawati yang sudi berbual dengan Bro di atas ferry bersama rakan media dari Thailand.

Yang lain?

Semua duduk didalam ferry.

Rugi je mereka tidak dapat menikmati pemandangan seperti mana yang Bro nikmati diatas Ferry.

Memang terasa suhu turun mendadak sewaktu nak sampai ke Pulau Samosir. Sejuk bangat….!!!!!

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

16 thoughts on “Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia

Leave a Reply

Top