17,151,969 total views, 3,273 views today

Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia
Pengalaman menikmati matahari terbenam di Danau Toba, Indonesia.

Merupakan pengalaman yang mungkin susah sikit nak dilupakan lebih-lebih lagi jika anda baru bangun tidur. Agak mamai juga disitu he..23x

Perjalanan lebih kurang 4 jam dari Bandar ke-3 terbesar di Indonesia, Medan pasti agak memenatkan.

Kalau tak tidur, macam tak sah je.

Perjalanan agak jauh juga kan. Bukan boleh buat apa-apa pun sepanjang perjalanan.

Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia

Kemudian, Bro dan rakan-rakan yang lain perlu menaiki ferry yang disediakan untuk ke Pulau Samosir yakni destinasi bermalam kami disini.

Perjalanan hampir sejam membolehkan kami menikmati pemandangan matahari terbenam sambil merasai sendiri kedinginan dayu danau ini takkala senja menjelma.

Pulau Samosir merupakan pulau yang terletak ditengah-dengan Tasik Danau Toba yang merupakan bekas tinggalan gunung berapi satu ketika dahulu dan didiami oleh kaum Batak yang anda sendiri sedia maklum, kaum pemakan daging manusia.

Itu apa yang korang dengar.

Apa yang Bro dengar pula? Akan Bro kongsikan di lain artikle.

Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia

Terima kasih Bro ucapkan kepada Rita Herawati yang sudi berbual dengan Bro di atas ferry bersama rakan media dari Thailand.

Yang lain?

Semua duduk didalam ferry.

Rugi je mereka tidak dapat menikmati pemandangan seperti mana yang Bro nikmati diatas Ferry.

Memang terasa suhu turun mendadak sewaktu nak sampai ke Pulau Samosir. Sejuk bangat….!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 thoughts on “Menikmati Matahari Terbenam di Danau Toba, Indonesia

  1. Mana gambor matahari terbenamnya bro?

    1. Gua tak power ambil gambar… Kebanyakan gambar diambil tak menjadi he..23x

      Terus sembunyi kamera la la la

    2. Tidak menjadi satu kesalahan untuk set kamera kepada mode Auto. 🙂

  2. Pengalaman yang tak mungkin dapat dilupakan tu bro..untung bro..sambil buat kerja, sambil tengok tempat orang..release tension..

    1. Tak juga, balik Malaysia… tension datang kembali he…23x

  3. harap ada berkesempatan juga nak melihat matahari terbenam di sana….
    ehehehhehe

    1. Bukan takat melihat matahari terbenam je tau. Lihat juga cewek-cewek disini.. Risau tak nak balik je he..23x

  4. sangat menarik..bila nak belanaj gua perig melancong dekat indonesia

    1. Bro nie pun orang belanja pergi he..23x

  5. Tengok pun dah boleh rasa nikmat suasana semulajadi mcm tu. Best Bro.. menarik. Thanks sharing.. 🙂

    1. Insya’lah bro akan buat sharing lagi dalam masa terdekat tentang Danau Toba

  6. teringin gak nak pi danau toba ni satu hari nanti.

    1. Kalau nak pergi, elok pergi reramai. Boleh tempah bas atau van.. Sebab jauh gak dari bandar Medan

  7. Tempat idaman ramai, sesuai honeymoon lah sekali lagi…heee. wahh kena tunggu cerita bro lah…

Leave a Comment