Teh O Pekat – Penawar Cirit Birit


Teh pekat jadi peneman sehari dua ini.

Akibat cirit birit yang tak terkawal, silap hari bulan memang kena pakai diapers.

Sehingga kini, belum pasti apa puncanya. Tertiba je jadi macam nie, ke sebab tempoh hari Bro ter……. Abaikan je la he…23x

Ok, tak susah pun nak buat teh o pekat.

Kalau ada teh dalam bentuk uncang, itu lagi senang.

Masukan 1 uncang teh dalam cawan, dan bubuh air panas. Tak perlu masukkan gula atau perasa tambahan.

Bila nampak warna teh jadi pekat semacam, dah boleh start minum. Jangan minum berlebihan, risau anda ada masalah untuk membuang air besar pula nanti.

Selamat mencuba…

Bicara Bro : Minum teh o pekat tak boleh ubati sakit cirit birit. Tetapi ianya dapat mengurangkan kadar anda ke bilik air dan juga memekatkan bahan buangan anda.

So xde la asik meleleh je, bila anda tak sempat nak sampai ke bilik air he..23x

Sediakan juga pil “Charcoal” di rumah sekiranya perlu. Sekurang-kurangnya ia boleh meneutralkan racun dalam sistem anda. Murah je, dan boleh didapati di farmasi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6,008,298 total views, 11,399 views today

Antara Top Blogger - Travel, Parenting dan Lifestyle di Malaysia. Berkerja sebagai Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan seorang anak (belum plan nak tambah lagi)

14 thoughts on “Teh O Pekat – Penawar Cirit Birit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge