You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Teh O Pekat – Penawar Cirit Birit

Teh O Pekat – Penawar Cirit Birit


Teh pekat jadi peneman sehari dua ini.

Akibat cirit birit yang tak terkawal, silap hari bulan memang kena pakai diapers.

Sehingga kini, belum pasti apa puncanya. Tertiba je jadi macam nie, ke sebab tempoh hari Bro ter……. Abaikan je la he…23x

Ok, tak susah pun nak buat teh o pekat.

Kalau ada teh dalam bentuk uncang, itu lagi senang.

Masukan 1 uncang teh dalam cawan, dan bubuh air panas. Tak perlu masukkan gula atau perasa tambahan.

Bila nampak warna teh jadi pekat semacam, dah boleh start minum. Jangan minum berlebihan, risau anda ada masalah untuk membuang air besar pula nanti.

Selamat mencuba…


Ingin iklan anda, dipamerkan di blog Bro Framestone seperti ini. Anda boleh PM Bro Framestone di FB.

Bicara Bro : Minum teh o pekat tak boleh ubati sakit cirit birit. Tetapi ianya dapat mengurangkan kadar anda ke bilik air dan juga memekatkan bahan buangan anda.

So xde la asik meleleh je, bila anda tak sempat nak sampai ke bilik air he..23x

Sediakan juga pil “Charcoal” di rumah sekiranya perlu. Sekurang-kurangnya ia boleh meneutralkan racun dalam sistem anda. Murah je, dan boleh didapati di farmasi.

Jemput Follow Bro Framestone di Facebook ! Instagram ! Twitter

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “Teh O Pekat – Penawar Cirit Birit

    1. He..23x mesti la tidak… Dari pengalaman dan Bro mmg ada basic sikit pasal benda macam nie. Dulu masa kecik Bro rajin baca buku pasal medic (waktu itu, masih tadika kot)

  1. Cara paling senang kalau sudah tak ada Pil Chikit Teck Aun. Salah satu petua pucuk jambu pun boleh dikunyah untuk melegakan masalah sakit perut. Air basuhan beras pun boleh diminum untuk atas masalah cirit birit ini.

    Apabila kena cirit birit perlu minum air banyak untuk mengelakkan hidrasi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top