17,148,895 total views, 199 views today

Blogger Movie Dayout – Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Poster Kawan Aku Mati Dlm Rumah Sewa
Rasanya sudah lama Bro tak buat Blogger Movie Dayout.

Maka disini, Bro ingin menjemput 20 blogger bertuah untuk menghadiri Malam Pratonton Filem Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa.

Ianya bakal diadakan pada 11 Ogos 2014 bertempat di Cathay Cineleisure, eCurve Kota Damansara pada pukul 8 malam.

Filem ini merupakan keluaran Mangkin Prestij Sdn Bhd dan diarahan oleh Hashim Rejab.

Dibarisi oleh kumpulan Bocey (Tempat ke-3 Maharaja Lawak Mega 2013), Yassin SYJ dan Epy Kodiang.

MiG Online selaku wakil kepada pihak pengedar telah memberi kepercayaan kepada Bro untuk menjemput 20 blogger bertuah menghadiri majlis ini.

Terdapat 20 pasang tiket untuk anda menangi. (1 blogger dapat 2 tiket).

Apa yang anda perlu buat?

  1. Buat 1 blogpost mengenai jemputan ini dengan tajuk “Kalau Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa”
  2. Sertakan gambar poster diatas (klik pada gambar untuk gambar yang lebih besar) dan video Youtube dibawah.
  3. Ceritakan apa yang bakal anda buat sekiranya berada dalam situasi dimana kawan anda meninggal dalam rumah sewa (Tak perlu panjang2) Tiada idea? Boleh baca cerita sebenar disini.
  4. Jangan lupa sertakan link ke blog Bro Framestone untuk ajak rakan anda menyertai contest ini juga
  5. Tingkalkan komen beserta link blogpost yang telah anda buat
  6. Itu sahaja.

Tarikh tutup pada 10 Ogos 2014 pukul 11.59 malam.

Pemilihan permenang berdasarkan 20 penyertaan terawal. Sekiranya tidak dapat hadir, kekosongan akan dibuka kepada penyertaan ke 21 dan seterusnya (Sila inform awal sekiranya anda tidak dapat hadir, bagi chance pada orang lain)

Pop Corn dan minuman disediakan he…23x

Jom layan Trailer Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa

Antara Blogger yang akan hadir :-

  1. http://sinarcintaku.blogspot.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa.html
  2. http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa.html
  3. http://nurulzayani.blogspot.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa.html
  4. http://tengkusyukri.com/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa/
  5. http://www.ummizarra.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa.html
  6. http://www.eazyizzuddin.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-sewa-rumah.html
  7. http://fanacheksaat.blogspot.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa.html
  8. http://rosmizaali.blogspot.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa.html
  9. http://www.ayuejean.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

41 thoughts on “Blogger Movie Dayout – Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa

  1. Bro.. kalau terpilih dapat sekeping ke sepasang tiket eh?

    1. Eh baru pasan.. sepasang.. hihihi

  2. 1st!!! haaaaaaa… thanks bro!

    1. 1st komen kat sini automatik dapat kan bro? hehehee

    2. Tunggu kejab, nak baca syarat yang Bro ada tulis dalam entry ini.. Macam tak perasan la pula he..23x

    3. alaaa… dah padam lettew..

  3. wahhhh menarik ni. hope esok sempatlah buat entry psl ni.. nak jugakkkkkk…

    1. Kenapa tak buat malam ini terus 🙂

    2. malam ni rileks lah bang… kite minum sarsi dulu…

  4. hoho..bocey belakon.

    mesti best cite nih.

  5. Selamat berjaya buat yang masuk ..

    Lama tak masuk wayang

  6. Alamak, sempat ke nak buat entri . Nanti mesti dah ramai yang submit. Huhuhu

    1. Sempat je… Siapa kata x sempat

  7. Aku nak join pown pawagam jauh dari rumah…..haha

  8. cam jauh plak nk p malam2…

  9. depa belakon kat mana tu eh?scene yang belakon kt kampung gua tu cte apa agaknya

    1. Linknya

      http://www.eazyizzuddin.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-sewa-rumah.html

      Eazy dah post awal … Ingatkan dah lepas komen kat sini .. Rupanya belom

  10. waaa tak dapat join. kalau join pun jauh nak pergi

  11. As salm bro.. Blog updated! Lenguh jari marathon taip entri.. Nak tiket free punya pasal.. Heheh.. Harap sempat lagi..

    http://rosmizaali.blogspot.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa.html?m=0

  12. macam menarik ja. dah la minat bocey ni kan

    1. Bocey ni dah ada roti jenama sendiri. Terbaik. Sama macam tuan nya

  13. Bocey + Yassin pasti meletop

  14. Tak tahulah sempat ke tidak sebab entry ni buat last min. Tapi hantar aje lah link ni..sori ya..

    http://www.diarymama.com/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa/

Leave a Comment