You are here
Home > Iklan > Promote Blog Anda di Twitter BroFramestone

Promote Blog Anda di Twitter BroFramestone

Follow My Twitter - BroFramestone

Korang ada blog tetapi kurang trafik walaupun ping sana sini dekat facebook, fan page atau facebook group?

Apa kata korang start promote blog di twitter pula.

Tiada akaun twitter?

Korang boleh create sendiri di www.twitter.com sama macam korang create akaun facebook, email atau blog. Kalau itu pun tak tahu, Bro sendiri tak dapat nak menolongnya.

Promote Blog di Twitter

Disini Bro ingin tolong korang promote blogpost korang di twitter Bro sendiri. Tak perlu bayar, percuma je (Lagipun twitter Bro baru ada 3k follower je)

Korang hanya perlu buat :-

  1. Follow twitter Bro Framestone @broframestone.
  2. Tweet blog post anda dan tag twitter Bro.  Tweet seperti ini :- Tajuk blogpost  anda + Link blogpost + @broframestone
  3. Contoh tweet :- “Dugaan Seorang Ibu Tunggal – http://www.broframestone.com/2014/07/dugaan-seorang-ibu-tunggal/ @broframestone”
  4. Itu sahaja.
  5. Nanti Bro akan retweet atau tweet balik seperti ini :- “Dugaan Seorang Ibu Tunggal – http://www.broframestone.com/2014/07/dugaan-seorang-ibu-tunggal/ via @idtwitteranda

Walaupun twitter Bro tak ramai follower.

Sekurang-kurangnya, tiap kali Bro tweet boleh dapat dalam beberapa puluh visitor. Jadi la dari tiada kan.

Bro akan buat service ini selagi termampu. Tapi ada syaratnya. Syaratnya amat ketat sekali :-

  1. Promote link blogpost berserta tajuk entry. Bukan promote link blog.
  2. Tweet entry berunsur fitnah, benda mengaibkan, cerita pasal artis, entry copy paste atau berbau negatif dan ada unsur hasutan – tidak akan dilayan.
  3. Pastikan anda sertakan tajuk entry dan linknya sekali.
  4. Promote MLM, Business ataupun link (yang orang klik, korang dapat duit) tidak akan dilayan.
  5. Sudi-sudikan klik blogpost orang lain yang Bro promote di twitter.
  6. Itu sahaja.

Harap korang boleh kongsikan info ini kepada rakan-rakan blogger anda. Sharing is Caring

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

40 thoughts on “Promote Blog Anda di Twitter BroFramestone

  1. Terharu….bagus la bro terfikir sama2 nk maju…ingat kami2 ni haaa….lg terharu bila byk2 nama blogger follower bro…bro tag juga pada julia johari tu…alahaiiii rasa bangga jap….terima kasih bro…nanti julia buka akaun tweet ek…hihi xd akaun lagi…dlu penah bukak tp lupa pasword…sbb boring tak tau nak tweet apa….ok skrg nak try…thanks a lot bro ^_^ jasa mu dikenang.

  2. Menarik juga tawaran ini… Tapi dah lama saya tak login akaun twitter saya.. Tak tahulah ntah wujud lagi ke tidak akaun tersebut… 😉

Leave a Reply

Top