17,159,541 total views, 107 views today

Promote Blog Anda di Twitter BroFramestone

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Follow My Twitter - BroFramestone

Korang ada blog tetapi kurang trafik walaupun ping sana sini dekat facebook, fan page atau facebook group?

Apa kata korang start promote blog di twitter pula.

Tiada akaun twitter?

Korang boleh create sendiri di www.twitter.com sama macam korang create akaun facebook, email atau blog. Kalau itu pun tak tahu, Bro sendiri tak dapat nak menolongnya.

Promote Blog di Twitter

Disini Bro ingin tolong korang promote blogpost korang di twitter Bro sendiri. Tak perlu bayar, percuma je (Lagipun twitter Bro baru ada 3k follower je)

Korang hanya perlu buat :-

  1. Follow twitter Bro Framestone @broframestone.
  2. Tweet blog post anda dan tag twitter Bro.  Tweet seperti ini :- Tajuk blogpost  anda + Link blogpost + @broframestone
  3. Contoh tweet :- “Dugaan Seorang Ibu Tunggal – http://www.broframestone.com/2014/07/dugaan-seorang-ibu-tunggal/ @broframestone”
  4. Itu sahaja.
  5. Nanti Bro akan retweet atau tweet balik seperti ini :- “Dugaan Seorang Ibu Tunggal – http://www.broframestone.com/2014/07/dugaan-seorang-ibu-tunggal/ via @idtwitteranda

Walaupun twitter Bro tak ramai follower.

Sekurang-kurangnya, tiap kali Bro tweet boleh dapat dalam beberapa puluh visitor. Jadi la dari tiada kan.

Bro akan buat service ini selagi termampu. Tapi ada syaratnya. Syaratnya amat ketat sekali :-

  1. Promote link blogpost berserta tajuk entry. Bukan promote link blog.
  2. Tweet entry berunsur fitnah, benda mengaibkan, cerita pasal artis, entry copy paste atau berbau negatif dan ada unsur hasutan – tidak akan dilayan.
  3. Pastikan anda sertakan tajuk entry dan linknya sekali.
  4. Promote MLM, Business ataupun link (yang orang klik, korang dapat duit) tidak akan dilayan.
  5. Sudi-sudikan klik blogpost orang lain yang Bro promote di twitter.
  6. Itu sahaja.

Harap korang boleh kongsikan info ini kepada rakan-rakan blogger anda. Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

40 thoughts on “Promote Blog Anda di Twitter BroFramestone

  1. Alaa, baru je nak promote MLM.. Join hari ni, esok dah jadi kaya..hehe

    1. He..23x MLM jangan la.. Bukan semua orang suka benda MLM nie.. Siap boleh hilang kawan lagi

  2. haaa…. skg jugak zaza bt twitter… hihih…

    1. He..23x dari hari tue suruh buat.. tapi x buat2 juga

    1. Sila kan… Mana yang boleh Bro bantu, bro akan bantu

    1. Xde la mantap pun, tolong memember juga nie

  3. Salam bro, dah coba follow dan tweet blog post disertai tag twitter Bro 🙂

    1. Terima kasih Dadan, sudah follow di twitter juga 🙂

    1. Silakan, pelibatan anda amat dialu-alukan

  4. sudah lama follow Bro di Twitter..
    jap lagi saya tweet kat bro eh

    1. Terima kasih zakwan… Bro sudah retweetkan 🙂

  5. Terima kasih bro sebab bagi peluang pada blogger. Ini sangat berguna untuk newbie-newbie saperti saya.

    1. Sama-sama… benda baik, baik dikongsikan…

  6. thanks bro for the information..

  7. Alhamdulillah, rezeki:)

  8. terima kasih broframestone…sama2 membantu… )

  9. menarik juga nih, kalau nak harap follower saya ciput jer

  10. Hebat bro…. tip dan trick dan teknik yang bagus sekali. Twitter ada AURA nya tersendiri….

  11. Bro klo post yg auto ping cmne?

    1. Asalkan ada tag id bro di twitter

  12. boleh gak camni.. nanti tweet yup

  13. wow tawaran yang menarik..terima kasih kerana beri peluang terbaik ini..

  14. Terharu….bagus la bro terfikir sama2 nk maju…ingat kami2 ni haaa….lg terharu bila byk2 nama blogger follower bro…bro tag juga pada julia johari tu…alahaiiii rasa bangga jap….terima kasih bro…nanti julia buka akaun tweet ek…hihi xd akaun lagi…dlu penah bukak tp lupa pasword…sbb boring tak tau nak tweet apa….ok skrg nak try…thanks a lot bro ^_^ jasa mu dikenang.

  15. Menarik juga tawaran ini… Tapi dah lama saya tak login akaun twitter saya.. Tak tahulah ntah wujud lagi ke tidak akaun tersebut… 😉

    1. Ini blog baru hang ke MrNamie?

  16. oho..bagus ni, nanti le aku twitkan..ehhehe

  17. Nanti kalau Nia update post baru Nia mention nama bro yer.. Takde hashtag khusus ke? Hehee

  18. tawaran yang sangat menarik

    tq

    Smoga sentiasa dimurahkan rezki

Leave a Comment