17,148,935 total views, 239 views today

Mengidam Buah Kedondong

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Buah Kedondong
Tiba-tiba rasa mengidam buah kedondong.

Bukan puan isteri yang mengidam, tetapi Bro sendiri yang mengidam. Adakah ini petanda Fisha nak dapat adik?

Waktu shopping tadi, boleh pula terjumpa buah kedondong.

Tak sangka, Jusco Rawang ada jual buah ini. Murah pula tue.

Dulu dekat kampung, memang ada taman pokok ini. Asal berbuah je, Bro tukang habiskan. Petik dari pokoknya terus dimakan.

Sekarang nie, pergi Jusco, ambil, pergi kaunter, bayar, baru boleh makan.

Kalau pergi pasar malam hanya jumpa air kedondong asam boi.

Peh sedap tue… !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “Mengidam Buah Kedondong

  1. mungkin kot…..alhamdulillah anak tuh rezeki 😉

    1. hepppp…. Mane ade la… tekak just teringin je nie

  2. nak dapat adiklah tu…heeee. kedondong muda sedap, masak lagilah sedap.

    1. Perhhhh.. memang terangkat tiap kali menikmatinya

  3. bro pulak yang mengidamnya…pelik ni…hee

  4. menjejes air liur tatkala baca entry ni…aduyaiiiii…..terasa2 kat tekak dah ni…

  5. aiyookkk… fisha nak dapat adik tue. ^_^

Leave a Comment