You are here
Home > Iklan > Advertorial > Kita Semua #GilaBola World Cup 2014

17,411,376 total views, 2,905 views today

Kita Semua #GilaBola World Cup 2014

#gilabola by Joe Flizzow
Musim demam piala dunia kembali lagi.

Kali ini, World Cup 2014 menyebabkan kita semua yang #GilaBola makin jadi lagi gila. Bila pasukan yang mereka jangka boleh pergi lebih jauh, terkandas pada perlawana pertama peringkat kumpulan.

Kegilaan apakah ini?

Ini yang menyebabkan World Cup menjadi kegilaan satu dunia. Pasukan terhebat seluruh dunia berhimpun disini.

Persediaan selama 4 tahun diuji dan dipamerkan di pentas antarabangsa dan disaksikan oleh semua peminat bola dari seluruh dunia, termasuk Malaysia.

Kegilaan ini cuba disampaikan dalam video klip terbaru #GilaBola dari Joe Flizzow.

Apa kata korang layan video ini sambil nyanyi dan hayati liriknya. Bro ada sertakan lirik untuk lagu ini dibawah.

Lirik #GilaBola dari Joe Flizzow

Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola
Kan kita semua gila

Walau apa bangsa ataupun usia
Everybody gembira bila game mula
Pakai jersi, cat muka, kibarkan bendera
And get ready because the greatest tournament is here

Eh mestilah semangat nak tengok bintang dunia
Dari nenek ke cucu jadi tontonan sekeluarga
Dari ofis-ofis hingga sekolah-sekolah
Dalam territory ini kita semua gila bola

Kan kita semua gila
Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola

Ramai peminat sukan yang cintakan game ini
Taktik dan formasi pasukan semua dikaji
One match is not enough nak kena tengok lagi
24/7, 365 malam, siang dan pagi

Semua serasi yang muda juga tua
Miskin atau kaya tiada darjat tinggi rendah
Everybody sing together kita semua bersorak
Cos we are football mad kita semua gila bola, ha!

Kan kita semua gila
Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola

You know they say I’m football mad
Memang ku gila bola
Satu dunia sama bukan aku seorang
Watch this beautiful game infect the whole globe
The passes, dribbles and goals – joga bonito!

Sorakan penonton di mana sekalipun
Suasana havoc macam ada dekat stadium
Till the final whistle is blown by the referee
Football mad territory stand up – berdiri!

Kan kita semua gila
Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola

Haaaaa….!!!

Nampak tak apa yang sebenarnya si Joe Flizzow cuba nak sampaikan dalam lagu #GilaBola ini?

Bro boleh jamin pasti antara korang dilanda demam bola bila pakai jersi, cat muka, kibarkan bendera negara yang korang sokong.

Walaupun pasukan korang kalah, ada juga yang sorok jersi dan ada juga yang tetap berbangga pakai jersi tersebut. Biar kalah bermaruah. Belum kes yang cepat-cepat tukar gambar profile facebook dan remove status terdahulu. Takut kena bahan dengan kawan-kawan.

Siap ada yang ponteng sekolah ataupun mintak MC tak nak masuk pejabat sebab kegilaan mereka terhadap bola.

Ada yang sanggup berjaga malam nak tengok bola, tetapi tak sanggup nak berjaga malam untuk jaga anak. Erm alahai he…23x Bukan Bro tau.

Gila Bola Joe Flizzzow

Contest Instagram #GilaBola

Jangan lupa sertai kegilaan dalam kawalan #GilaBola!

Pastikan anda kongsikan semua kegilaan pengalaman #GilaBola anda dengan hashtag #GilaBola di Instagram!

Siapa tahu, penyertaan anda akan dipaparkan dalam video seterusnya.

Bicara Bro : Apa-apa pun bola mampu membuat kita semua bersatu, walaupun lain-lain pasukan tetap boleh bersorak “goallll…” lagi-lagi bila World Cup. Sebab tak tahu pasukan mana yang sebenarnya dia sokong he…23x

Jom sama-sama kita hanyati Kempen Gila Bola ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

2 thoughts on “Kita Semua #GilaBola World Cup 2014

Leave a Reply

Top