17,153,067 total views, 4,371 views today

Perkara Utama Dalam Pemilihan Kereta Pada Harga Anggaran RM80K

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Honda-Accord-Sport-Toyota-Camry-SE-Mazda6-i-Grand-Touring
Bro nak tanya pendapat korang,

Apakah perkara utama yang korang titik beratkan dalam pemilihan kereta. Terutama bagi mereka yang berpendapatan sederhana dan sudah berkeluarga.

Bajet anggaran kereta lebih kurang RM80,000.

Mungkin anda boleh kongsikan melalui borang kaji selidik dibawah. Setiap respon dari anda, amat dihargai.


Hanya perlu jawab 2 soalan sahaja.

Sebarkan kepada rakan-rakan anda untuk membantu Bro dalam menjayakan kaji selidik ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 thoughts on “Perkara Utama Dalam Pemilihan Kereta Pada Harga Anggaran RM80K

  1. Harga minyak tengah naik. . Jadi fuel economy dan keselesaan menjadi pilihan utama. .

    1. Thank, dan ianya akan naik, naik dan naik…

  2. Dah vote. Tapi just nak tambah kat sini..gua akan cari kete yang ada disc brake depan belakang..sebab dah serik accident sebab brake drum tak berapa nak cengkam dulu.

  3. Dah undi dah…nanti share la keputusannya ye..

    1. Jika sudah undi, rasanya boleh view keputusannya… Kalau nak tahu keputusan Bro pula… Tunggu bro tayang dekat blog he..23x

  4. Kereta sudah menjadi keperluan. Tinggal setahun lagi hendak bayar pinjaman kereta.

    1. Baru nak masuk tahun ke-3… Erm tengah plan nak beli kereta lagi satu..

  5. Gabriel Sophie

    Performance mau ada kualiti …
    Bila sesekali kereta tu “perform” agak ganas atas jalan, kita tak payah masuk workshop 3 hari kemudian.

    Bila cakap pasal performance tu tak payah cerita la pasal breaking & stability. Memang pakej dah.

  6. bagi saya kriteria utama untuk pilih sesebuah kereta ialah kereta tu boleh terbang dan meloloskan diri dalam trafik jam. Itu paling layak dan berbaloi untuk saya berhutang ngan bank sebanyak RM80K hahaha.

    Tapi, since option tu takda maka saya pilih yang lebih kurang sama iaitu fuel economy. I done my part here πŸ™‚

    Boleh dapat sebiji kereta ke kalau wat survey ni? saya dah pilih mazda sedan tadi wakakakaka πŸ˜€

  7. mastura

    pilih yang jimat minyak la…x thn arrr minyak dok naikkk

  8. yang penting jimat minyak, performance baik dan ada value untuk dijual semula….

Leave a Comment