You are here
Home > BroFramestone Bertanya > Perkara Utama Dalam Pemilihan Kereta Pada Harga Anggaran RM80K

Perkara Utama Dalam Pemilihan Kereta Pada Harga Anggaran RM80K

Honda-Accord-Sport-Toyota-Camry-SE-Mazda6-i-Grand-Touring
Bro nak tanya pendapat korang,

Apakah perkara utama yang korang titik beratkan dalam pemilihan kereta. Terutama bagi mereka yang berpendapatan sederhana dan sudah berkeluarga.

Bajet anggaran kereta lebih kurang RM80,000.

Mungkin anda boleh kongsikan melalui borang kaji selidik dibawah. Setiap respon dari anda, amat dihargai.


Hanya perlu jawab 2 soalan sahaja.

Sebarkan kepada rakan-rakan anda untuk membantu Bro dalam menjayakan kaji selidik ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

18 thoughts on “Perkara Utama Dalam Pemilihan Kereta Pada Harga Anggaran RM80K

  1. Dah vote. Tapi just nak tambah kat sini..gua akan cari kete yang ada disc brake depan belakang..sebab dah serik accident sebab brake drum tak berapa nak cengkam dulu.

  2. Performance mau ada kualiti …
    Bila sesekali kereta tu “perform” agak ganas atas jalan, kita tak payah masuk workshop 3 hari kemudian.

    Bila cakap pasal performance tu tak payah cerita la pasal breaking & stability. Memang pakej dah.

  3. bagi saya kriteria utama untuk pilih sesebuah kereta ialah kereta tu boleh terbang dan meloloskan diri dalam trafik jam. Itu paling layak dan berbaloi untuk saya berhutang ngan bank sebanyak RM80K hahaha.

    Tapi, since option tu takda maka saya pilih yang lebih kurang sama iaitu fuel economy. I done my part here 🙂

    Boleh dapat sebiji kereta ke kalau wat survey ni? saya dah pilih mazda sedan tadi wakakakaka 😀

Leave a Reply

Top