3,530,506 total views, 1,647 views today

Darurat Catuan Air : Promosi Bekas Air

Bekas Simpanan Air
Sudah mula terasa kesannya dari catuan air yang dibuat di kawasan Selangor.

Bila air yang disimpan selama ini rupanya tak mencukupi walaupun ada beberapa tong besar berisi air disediakan. Mampukah ianya bertahan untuk 2 hari?

Bila usha bekas ini dipasaraya,

Nampak harganya disitu. Tak pasti harga naik atau harga dikurangkan sewaktu krisis macam ini terjadi. Biasalah, ramai pihak yang mula mengambil peluang bila adanya “produk bermusim” menjadi permintaan.

Terseksa la juga bila tiada air.

Sekurang-kurangnya, Bro bersyukur sebab mampu bersedia menyediakan simpanan air. Paling penting, selama duduk disini, air dibiayai oleh Kerajaan Selangor (Bagi penggunaan kurang RM5 pada bil).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Responses to Darurat Catuan Air : Promosi Bekas Air

  1. kucinghitam says:

    time2 macam nie la tong2 nak naik harga kan

  2. akubiomed says:

    Saya kira ada berutung ada jiran sudi beri tong drum setinggi pinggang percuma. Bolehlah simpan air untuk tempoh yang lama selain ada satu tong drum yang dibeli.

  3. aizamia3 says:

    tengok pada harga tu boleh tahan ek..

    psstt: nanti bila isu catuan air dah selesai, cer tengok balik harga bekas kat kedai tu sama @ lebih murah lagi.. ;)

  4. suriaamanda says:

    so far ke dua2 rumah belum ada tanda2 air dicatu…tp persediaan tetap ada..nak pulak my dad rajin beli bekas2 besar ni…depan rumah memang dah macam gudang simpan air..my dad amik air gunung tau untuk minum dan kegunaan biasa…

  5. deno says:

    walaupun kat terengganu xde catuan air, kat rumah deno memang dah ada tong tu…. ^^

  6. Ezad Skytech says:

    masa2 macam ni peniaga tong air memang ambik kesempatan jual tong air mahal2…kita pula terpaksa beli kalau sudah tiada pilihan lain..

  7. hope bekalan air pulih scepat mungkin bg kawasan2 yg tlibat ngan catuan air..

  8. sukma says:

    Belum beli tong air lagi…Kalau ada krisis air sure penjual tong akan naikkan harga tong air..
    sukma recently posted..# MH370

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge