17,149,274 total views, 578 views today

Lencana Sekolah Menengah Kebangsaan Anderson, Ipoh

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Lencana Sekolah Menengah Kebangsaan Anderson
Lencana Sekolah Menengah Kebangsaan Anderson, Ipoh milik member Bro yang masih dia simpan.

Lencana Bro entah ke mana entah. Berbelas tahun meninggalkan zaman sekolah walaupum 7 tahun bersekolah di sekolah yang sama (termasuk zaman tingkatan 6)

Upload gambar ini dekat facebook.

Sekali ramai pula senior, junior termasuk cikgu yang add di facebook. Alhamdulillah, ukhwah kami masih belum putus lagi.

Insya’lah tahun ini, ada perancangan nak buat reunion budak asrama SMK Anderson, dan cuba bawa kumpulkan sekali cikgu dan warden yang banyak berjaya mengajar kami menjadi manusia sekarang.

Bicara Bro : Dengar cerita dari seorang cikgu yang masih bertugas di sekolah ini.

Bekas pelajar telah request bahaya lencana sekolah dikembalikan kepada yang asal dimana ada mahkota diatasnya. Rasanya lencana seperti ini telah digunakan pada tahun 70an.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “Lencana Sekolah Menengah Kebangsaan Anderson, Ipoh

  1. Budak2 Anderson mmg semua kacak2..hensem2 dan babyface

    1. babyface le sangat.. haha..

  2. masih simpan lagi lencana sekolah nie…setiap sekolah mempunyai pelbagai logo lencana yang tersendiri….abang ipar saya sekolah sini dulu sampai form 6…

  3. owh..ex-student anderson yer ? CN sokong komen Blogger Babyface kat atas ni, ramai student anderson hensem, kacak & bergaya..

    p/s: nk cerita ex-boyfren ex-students anderson 😉

  4. ok ak excited pasal reunion. walaupun ak sekolah kejap je kat situ

  5. Lencana sekolah Ty pun masih simpan…

  6. Saya bukan setakat lencana. T-shirt design oleh group ketika belajar kolej masih ada dan boleh pakai lagi.

  7. zam

    Rasanya Tahun 1974 or 1975 ditukar lencana besi kecil (dgn tulisannya “asi”) ke lencana kain.

    Manakala tahun 1974 ialah tahun diperkenalkan lagu sekolah dalam BM (sebenarnya translation aje dari the school song).

  8. zam

    Ini bukan lencana sekolah yg di pakai umum. Tapi adalah the “school crest”.

Leave a Comment