17,149,403 total views, 707 views today

Catuan Air 27 Februari Hingga 31 Mac – SYABAS

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Hidup Tanpa Air Paip
Catuan bekalan air di kawasan Hulu Langat, Kuala Langat dan Sepang akan bermula dari 27 Februari hingga 31 Mac 2014 menurut sumber Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas).

Catuan ini dilaksanakan kerana Loji Rawatan Air (LRA) di Cheras Batu 11 dan Bukit Tampoi masih ditutup akibat pencemaran amonia di Sungai Langat sejak 28 Januari lepas.

Ianya akan melibatkan lebih 60,000 pengguna di 71 kawasan terjejas. Antara kawasan yang terlibat adalah :-

WILAYAH HULU LANGAT

Zon 1

  • Taman Juara Jaya
  • Taman Bukit Belimbing
  • Taman Sungai Besi Indah 1,2 & 3
  • Taman Harmoni Indah
  • Taman Puncak Utama, Seri Kembangan
  • Taman Putra Budiman
  • Taman Balakong Jaya
  • Taman Seri Timah
  • Taman Tanming Jaya
  • Kawasan perindustrian Balakong
  • Taman Industri Selesa Jaya, Seri Kembangan
  • Taman Industri Balakong
  • Taman Tanming Permai
  • Taman Industri Lifong
  • Taman Tanming Ria
  • Taman Sungai Besi Indah Zon 1
  • Juta Mines Kondominium, Seri Kembangan

Zon 2

  • Kawasan Perindustrian Cheras Jaya
  • Taman Impian Ehsan Seri Kembangan
  • Taman Desa Karunmas Seri Kembangan
  • Kampung Baru Balakong
  • Taman Kasturi Cheras
  • Taman Sri Indah Cheras
  • Taman Bukit Emas
  • Taman Cheras Jaya
  • Taman Impian Indah
  • Taman Taming Indah
  • Taman Sejati
  • Taman Seri Sungai Long
  • Taman Bukit Sungai Long
  • Rumah Kenangan Cheras
  • Taman Dutamas
  • Taman Setia Kasturi Cheras
  • AEON Cheras Selatan
  • Taman Industri Balakong Jaya
  • Taman Setia Balakong
  • Taman Sinaran
  • Kawasan Perniagaan Desaria, Seri Kembangan
  • Dataran C180 Balakong

WILAYAH KUALA LANGAT & SEPANG

Zon 1

  • Kampung Olak Lempit
  • Kampung Bukit Changgang
  • Kampung Labohan Dagang
  • Selangor Dredging
  • Taman Changgang Jaya
  • Kompleks Perabut Olak Lempit
  • RTB Bukit Changgang
  • Bandar Sri Ehsan
  • Bandar Mahkota
  • Bandar Sungai Emas
  • Taman Arked
  • Taman Ambar
  • Taman Sri Dagang
  • Taman Langat Murni
  • Taman Langat Utama
  • Taman Murnimas
  • Taman Seri Telok Datok
  • Taman Sri Cheding
  • Sekolah Tamil Sungai Sedu

Zon 2

  • Kota Warisan
  • Warisan Bestari
  • Taman Bunga Raya
  • Taman KLIA Indah
  • Tiara Heights
  • Taman Ixora
  • Taman Dahlia
  • Taman Seroja
  • Taman Mawar ( Mawar 1, Mawar 2, Mawar Perdana, Emas Villa )
  • Taman Kenanga
  • Taman Desa Vista
  • Taman Desa Bestari
  • Salak Permai

Jika kawasan anda tersenarai, seolaknya anda ambil langkah berjaga-jaga seperti menyimpan air secukupnya untuk kegunaan diwaktu kecemasan.

Atau menyenaraikan rumah saudara-mara, sahabat handai mahupun orang yang boleh anda hubungi terutama mereka yang tinggal diluar kawasan yang terlibat.

Boleh seludup air dari rumah dorang. Kalau tak malu, boleh tumpang mandi dan buat macam rumah sendiri dekat rumah dorang he..23x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “Catuan Air 27 Februari Hingga 31 Mac – SYABAS

  1. Terima kasih di atas perkongsian info… Syukur Alhamdulillah dekat kawasan saya tak kena Catu Air… 😉

  2. msti bro prnah bt mcm tu..hehe

    1. Buat yang mana satu tue he..23x xsalah berkongsi pengalaman kan

    1. Boleh cadangkan kolam mana tue he..23x

    2. kolam putrajaya…. bayaran masuk murah. tak caya, tanya en.google… haha

  3. Saya sudah bersiap sedia dengan tong besar walaupun tidak terlibat didalam kawasan yang dicatu.

  4. Bagi mereka yang terlibat dengan masalah air sekarng ini, harap bersabar la dgn dugaan ini, Ini semua ujian dari allah..

  5. walaupun kawasan rumah saya tak terlibat…memang sentiasa get ready je dengan tong2 air..mana tahu la kan tiba2..takde air…kan naya je…

Leave a Comment