17,160,454 total views, 1,020 views today

Gayung : Salah Satu Barang Pusaka Puan Isteri

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

gayung pusakaGayung pusaka

Salah satu barang pusaka puan isteri yang masih ada dirumah ini.

Kalau x salah,

Puan isteri beli gayung @ cebok ini sewaktu masuk universiti dulu.

** update terkini dari puan isteri : beli gayung @ cebok ini sewaktu zaman PLKN dulu.

Sekarang sudah berkahwin dan mempunyai anak sorang.

Malangnya gayung ini tak panjang hayatnya. Baru-baru ini dah pecah (maaf xkan nak tayang part yang pecah).

Mungkin sebab tak boleh tahan dengan keganasan pasangan tuannya he…23x

Sudah lama gayung ini berbakti.

Sudah sampai masanya digantikan dengan gayung baru. Nak buang rasa sayang la pula, sentimental value tinggi sangat ini. Apa-apa pun kena tanya puan isteri dulu.

Risau dia cakap, “simpan buat apa? menyemak je. Cukup la barang awak dah menyemak dalam rumah ini” he…23x

Bicara Bro : Rasanya dalam rumah ini tiada barang-barang zaman Bro study U dulu. Barang zaman bujang pun ada la sikit.

Banyak barang puan isteri je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 thoughts on “Gayung : Salah Satu Barang Pusaka Puan Isteri

  1. Tenguklah betapa cermatnya pn isteri menggunakan barangan nya kan..

    1. Terlalu cermat. Sampai dekat suaminya… Pepaham je la he..23x

  2. barang rare nie.. boleh simpan dalam arkib rumah bro.. siap ada mana lagi tu.. for sure orang tak boleh curi..

    1. He..23x Bro punya brang rare jenuh nak cari. Dah berbelas tahun kalau nak cari yang ada nama

  3. banyak kenangan tu. siap ada nama. hahaha

    1. Takut benda bertukar hak milik.. sebab itu kena letak nama

  4. Alahai… Kesian dekat gayung pusaka Cik puan.. Pecah juga akhirnya…

    1. Nak buat macam mana, akhirnya ajalnya sampai juga

  5. haha..dapat kat bro terus jahanam..bro mandi apa tu ganas sangat

    1. Eh, bro mana ada ganas… cuma… ajalnya dah sampai

  6. Woah zaman plkn mesti time 18tahun. Lama gayung tu berkhidmat eh

    1. Yup, memang dah lama gayung ini berkhidmat.

  7. kat rumah saya pun ada barang rare 20 tahun lepas…sentimental value tu…

  8. masih tersimpan eh….bagus mcm ni…elok lagi rupa paras gayung tu…mcm ni la bagus kan…xde nak membazir…ada orang tiap2 bulan beli gayung…acaner tu…

    1. Dia buat apa denga gayung tue sampai tiap2 bulan beli

  9. macam mana x beli yang baru bila gayung yg dibeli asyik hilang, kalau x hilang sure pecah la..patah la tangkainya…confirm..i’ve experienced that masa kat asrama dulu…asal beli hilang, letak nama kat tangkai..tangkai eh dipatahkan…beli kaler yg buruk2 pun hilang gak..ukir nama ngan pisau dengan harapan boleh selamat, tempat ukir tuh dibocorkan…haaa….kami panggil yang buat ni hantu gayung….

Leave a Comment