17,153,204 total views, 4,508 views today

Antara Gadis Pilihan Dan Jejaka Pilihan

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Azlan Masri
Bukan senang nak memilih gadis pilihan mahupun jejaka pilihan sebagai calon isteri atau suami.

Kadangakala, bukannya sebab tiada jodoh ataupun kita terlalu memilih. Masalahnya kita selalu memilih untuk tidak membuat pilihan. Rezeki depan mata pun, buat tak nampak. Kalau la ikan boleh berenang dan lalu depan kuncing. Sure kucing dah terkam dulu.

Minggu lepas, keluar dengan seorang member (mukanya seperti dalam gambar diatas)

Nak kata rapat tue, tak juga. Nak kata tak rapat tue, ada benarnya juga. Susah nak jumpa dia. Kerja dok outstation keluar negara je. Balik bawa duit, t-shirt (yg order), key chain dan fridge magnet je.

Tak pernah bawa balik awek or calon isteri. Oh lupa, hang taste orang Malaysia kan he..23x Maka berlakunya perbualan dibawah ini.

“Aku tengok banyak je awek cun2 comel2 lepak dengan hang. Takde ke yang berkenan?”

Dia jawab, “Yang cun2 comel2 semua awek orang”

“Ala baru awek orang, belum jadi isteri orang lagi”

“Maaf aku bukan macam tue”

“habis kau macam mana? Gay?”

“Aku bukan perampas dan tak jumpa gadis pilihan lagi”

“Ok, macam mana pula dengan jejaka pilihan? Kau dah jumpa ke”

Bicara Bro : Gua suka guna ayat #sarkastik, itupun kalau hang faham apa yang nak aku sampaikan.

Jangan tanya bro apa jawapan dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Antara Gadis Pilihan Dan Jejaka Pilihan

  1. memang susah nak pilih ni.. kadang-kadang dah lama couple pun last2 boleh rasa “iye ke aku nak kahwin dengan dia ni? boleh ke?”. Inikan pula orang yang tak jumpa pilihan hati lagi.

  2. Susah nak memilih, tgok macam SA, dah 8 tahun back to single..calon dah ada cuma x confident jer…x tau la nak tunggu sampai bila…calon yg ada tu pun belum masuk meminang lagi….

  3. pilih yang baik dari yang terbaik…memang ler susah….tapi hasilnya puas hati…

  4. Jodoh belum mai bro, tunggu anak raja thailand datang minang kut hehehe..

  5. Yup2..memang susah nk memilih..tp memilih tu sgtla pnting..salah pilih,badan yang merana…huhahuha

Leave a Comment