17,167,160 total views, 680 views today

Anak Itu Anugerah Allah SWT

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Anak Itu AnugerahAnak yang dilahirkan itu adalah anugerah Ilahi dan kurniaan daripada Allah SWT kepada umatnya.

Tak semua pasangan dapat menikmati anugerah ini.

Ada yang dilambatkan dan ada juga tidak sama sekali. Anggap sahaja ianya dugaan dariNya.

Tetapi,

Ada juga pasangan tidak menghargainya – melakukan dengan tindakan kejam seperti membuang, membunuh, menjual serta mendera bayi tanpa berperikemanusiaan.

Kenapa perkara ini terjadi?

Diluar sana, ramai yang ingin memiliki cahaya mata sendiri. Ada yang berusaha dan beriktiar berubat secara moden dan tradisional. Ada juga yang sanggup mengambil anak angkat atau beli anak orang.

Anda?

Perlu ke kita kembali ke zaman sebelum kedatangan Islam?

Bicara Bro : Anak itu adalah tanggungjawab yang diamanahkan. Jangan anda pula dok nak lepas tangan. Lagipun anak itu adalah hasil dari kerjasama korang berdua juga.

Jaga boleh, tukar lampin? Awak je la he..23x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “Anak Itu Anugerah Allah SWT

  1. tahniah BRo telah beroleh Cahaya MAta Semoga menjadi Anak yang taat beribadah dan berguna bagi Bangsa dan NEgara

    1. Terima kasih brader Munir 🙂

  2. congrate bro. anak tggjawab bersama, tukar lampin tu kene la sama2 gak, mandikan pon. bile anak dah besar n smgt, nak mandikan tu jd sakit pinggang, kalau si ayah yg mandikan maybe lebih kuat. ngeh ngeh.

    1. Masa tukar lamping, memang sesama. Tapi tukar sensorang tue je x buat masa sekarang.

      Tunggu anak besar sikit baru mandikan dorang. Leh main air lama-lama sikit dalam bilik air he…23x

  3. Nabi SAW suka umatnya yang ramai.

  4. anugerah yg tak ternilai tu bro dan juga satu amanah untuk dipikul..lagi2 anak perempuan lagi berat nak menanggung

  5. pandai makan pandai ler simpan…pandai beranak jangan sorang-sorang jer nak kena jaga yea….apa yang penting kerjasama…..!

Leave a Comment