17,167,041 total views, 561 views today

TNB – Dana Wang Tenaga Boleh Baharu

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

12 thoughts on “TNB – Dana Wang Tenaga Boleh Baharu

  1. Erk… Bil bulan berapa tu Bro? Tak cek lagi dekat bil terbaru…

    1. Entah… Mak hulur bil elektrik rumah dekat kampung suruh Bro bayarkan.. Time tue baru ternampak he..23x

    1. Bro lagi la… Kena bayar pula tue

    1. Entah… dalam bil UniFi xde maklum pun pasal benda nie.. dekat bil TNB je ada

  2. Yang ini adalah pemasangan tenaga solar. Pihak TNB akan beli tenaga elektrik yang dikuasakan oleh solar. Kos pemasangan tenaga solar ini tinggi dan ambil masa untuk brake even. Tenaga pembaharui.

  3. sebab lebih dari RM77 atau lebih dari 300kWj yang ditetapkan.

    Tu yang kena bayar RE Fund tu. Lebih kuranglah macam yang akubiomed cakap.

    1. OK thank.. dah baca dengan blog mu pasal benda nie

  4. rasanya tak semua bil ada ayat tu…..betul tak?

    1. Mungkin betul, Bro pun baru terperasan tentang benda nie.

  5. adeh..mcm2 daaa…gua pun baru tahu ni

Leave a Comment