17,160,495 total views, 1,061 views today

Pesan Mak : Duit Boleh Dicari, Anak?

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Puteri Sulung Bro Framestone Iera Kan
Mak pesan,

Duit boleh dicari, anak kena tunggu ada rezeki. Tak de makna buat-buat terus dapat. Perlu juga mengandung berbulan baru keluar.

Begitu juga dengan isteri.

Bukan semua orang sesuai atau layak jadi isteri kita. Kita pula belum tentu layak jadi suami kepada orang lain. Rajin-rajinlah cermin diri dan perbaiki diri sendiri. Mana tahu, kot-kot bertambah lagi sorang…. anak ek bukan isteri (itu rezeki namanya).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 thoughts on “Pesan Mak : Duit Boleh Dicari, Anak?

  1. setiap anak yang lahir mempunyai rezeki yang diberi olehNYA. Kita sebagai parent seharusnya lebih berusaha bila anak-anak semakin ramai……biar hilang duit jangan hilang anak…..

  2. kalau diizinkan tambah sorang lagi…anak (bukan bini yer..hahaha) gua pun nak juga

  3. rezeki anak lebih besar dari rezeki duit..

  4. Anak itu penyeri rumahtangga. Sama2lah kita jaga anak kita supaya boleh jadi pencen kubur kita nanti

  5. Betul tu Bro…. Duit boleh di cari, tapi anak tak boleh di tukar ganti…

    1. Tapi anak boleh berlari berganti-ganti he..23x isteri?

  6. Anak…

    itu lah rantai kehidupan… 🙂

    sekarang bro dah jadi papa ehhehe…

  7. Anak penyeri rumah tangga dan permata hati.

  8. bini pun bole dicari jgk bro!
    ahaha

    1. Ramai je yang boleh dibuat bini, tapi yang boleh dibuat isteri.. susah nk cari…

  9. okeh..kena kawin cepat-cepat la jawabnya nih..

  10. okeh..SA tahun depan dah 36 tahun..kena kahwin cepat ni..kalau x potential utk preggy tu payah…

Leave a Comment