You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Kes Fatihah Hakema Dijadikan Pengajaran

Kes Fatihah Hakema Dijadikan Pengajaran

Fatihah Hakema - Pelajar Universiti Malaysia PahangKasihan pula baca tentang kes yang menimpa pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) – Fatihah Hakema.

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak ….. buruk padahnya.

Dari apa yang Bro baca tentang laporan beliau tentang serangan cyber dari bekas teman lelakinya. Beliau mungkin tertekan dengan apa yang terjadi.

Sebelum isu gambar aib beliau disebarkan di laman sosial – facebook, blog etc. Bekas teman lelakinya pernah buat beberapa ugutan yang membuat beliau terasa keselamatan beliau tidak terjamin.

Pihak Universiti telah mengambil tindakan, tetapi tidak berkesan.

Family Fatihah Hakem juga telah berjumpa dengan family bekas teman lelaki dia. Malangnya masih tiada apa-apa perubahan sehinggalah beberapa hari yang lepas, gambar aib beliau dimuat naik ke laman facebook.

2 laporan polis telah dibuat.



Teman Lelaki Psiko.

Aizuddin Mazlan Fatihah HakemaBekas teman lelaki beliau agak psiko orangnya. Ada dawai atau fius yang rosak rupanya. Walaupun merupakan pelajar IPTA belum tentu beliau pandai dalam mengawal emosi mahupun mental untuk terima hakikat yang si Fatihah Hakema telah memutuskan hubungan dengan dia.

Siapa boleh tahan kalau ada teman lelaki macam nie.

Siap boleh ugut guna pisau dalam kawasan Universiti lagi.

Bila kes sebegini meleret, mula gunakan media social untuk mengaibkan si Fatihah Hakema dengan memuat naik gambar yang tidak sepatutntya.

Perlu ke buat macam tue?

Ada fikir ke tindakan sebegini bukan sahaja memalukan Fatihah Hakema dan keluarga, bahkan dirinya dan keluarga dia juga yang dapat malu (dengar cerita ayah dia berjawatan di sekolah).

Kalau rasa nak popular, Bro boleh je nak tempek gambar mu dekat blog ini.

Elak Lelaki Sebegini.

Bagi wanita-wanita diluar sana, kalau boleh jauhkan atau elak mempunyai hubungan dengan lelaki sebegini.

Tak kisah sebagai kekasih mahupun sebagai kawan. Selalunya golongan ini memang mempunyai masalah dan bajet bagus.

Bro pernah juga terjumpa beberapa lelaki seperti ini dan Bro dulu pernah juga hampir-hampir jadi psiko seperti ini (selamat Iman masih ada).

Paling ketara bila mengahwini lelaki ini.

Ada sesetengah dari mereka mula berubah selepas berkahwin dan ada juga yang semakin teruk.

Ada satu kes dimana pasangan suami isteri bercerai dan jadi kes polis. Tetapi sampai sekarang, bayangan lelaki tersebut menghantui bekas isterinya. Trauma teruk juga bagi beliau dan keluarga.

Tak sangka kebahagiaan yang dicari rupanya jadi bala pada keluarga.

Paling tak tahan, pindah rumah pun dia boleh jejak. Tukar no tepon pun dia boleh cari. Psiko x? Kalah Psiko pencuri hati.

Bicara Bro : Perhubungan yang berlandaskan hawa nafsu tidak akan pergi ke mana. Keberkatan dalam hubungan tiada, kehidupan juga tidak tenang. #Random

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

34 thoughts on “Kes Fatihah Hakema Dijadikan Pengajaran

    1. yang tu setuju sgt sukma. kena training bagai, lembik lutut kasi hentam, nak emo kat sape pun tak leh. layan la. lama-lama tobat tak buat naya kat orang dah.

  1. Kasihan dekat Fatihah Hakema… Semoga cerita ini dapat memberi pengajaran kepada remaja wanita di luar sana supaya berhati-hati ketika berkawan dengan lelaki… Pilihlah lelaki yang beriman sebagai rakan, dan dengar nasihat ibu bapa… In Shaa Allah akan selamat dunia dan akhirat…

  2. i knew very well the feeling of Fatihah because I have been experienced the same situation like her. I hope Aizuddin will learn his lesson and get to move on. If he do this,what will he got? Nothing.

  3. bak kata pepatah terlajak perahu boleh diundur terlajak tuutttt keluar gambar bagai..tp nasib dia mcm tu kan kita doa aje la mereka sedar dan insaf atas kesilapan lalu

    *kuat menggigit si fatihah ni hehehe tgk aje la pic ex bf dia tu haha

  4. pada semua bukan mengalakkan maksiat ke hapa.. tapi tu lah padahnya bila buat benda tak elok simpan bukti (amik gambar, rakam video & sebagainya). Memang kes budak ni.. tak boleh nak buat apa dah.. dah terlajak speed boat. Tapi apa yang berlaku moga jadi pengajaran..

  5. kesian untuk kedua-duanya…sememangnya hidayah dari Allah tu lebih diperlukan mereka. Malu tu sebenarnya Allah yang tunjukkan sendiri..balasan Allah bukannya lama..kita je tak sedar..:D

  6. setiap percintaan kena ada btas pergaulan,kena ada iman yg kuat.smga buat pngajaran utk dri sndri n Org laen spya xbuat bnda mcm ni..cian fmly sepnjg hayat kena tggung malu..

  7. budak perempuan tu kasi angau kat laki tu pasai tulah dia jadi mcn tu.. laki ni tak salah.. kalu dah tau tak nak kenapa dok gatai kasi respon pada mula2 perkenalan.. sekarang ni dia sudah betoi2 suka, budak perempuan tu pulak tak nak.. kes mcn ni sudah banyak .. malas nak cakap ramai tau tapi buat2 tak tau, ramai yg menyebelahi budak perempuan tu pasai sudah angkau,

  8. Lelaki tu x salah 100%. Patutnya dari awal lagi, kena pandai pikir..yang pegi posing n snap gambar yang x patut buat ape. Senang cite, xyah buat maksiat, n xyah bukak aurat even depan bf sndiri. Wallahualam

Leave a Reply

Top