Fatihah Hakema - Pelajar Universiti Malaysia PahangKasihan pula baca tentang kes yang menimpa pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) – Fatihah Hakema.

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak ….. buruk padahnya.

Dari apa yang Bro baca tentang laporan beliau tentang serangan cyber dari bekas teman lelakinya. Beliau mungkin tertekan dengan apa yang terjadi.

Sebelum isu gambar aib beliau disebarkan di laman sosial – facebook, blog etc. Bekas teman lelakinya pernah buat beberapa ugutan yang membuat beliau terasa keselamatan beliau tidak terjamin.

Pihak Universiti telah mengambil tindakan, tetapi tidak berkesan.

Family Fatihah Hakem juga telah berjumpa dengan family bekas teman lelaki dia. Malangnya masih tiada apa-apa perubahan sehinggalah beberapa hari yang lepas, gambar aib beliau dimuat naik ke laman facebook.

2 laporan polis telah dibuat.Teman Lelaki Psiko.

Aizuddin Mazlan Fatihah HakemaBekas teman lelaki beliau agak psiko orangnya. Ada dawai atau fius yang rosak rupanya. Walaupun merupakan pelajar IPTA belum tentu beliau pandai dalam mengawal emosi mahupun mental untuk terima hakikat yang si Fatihah Hakema telah memutuskan hubungan dengan dia.

Siapa boleh tahan kalau ada teman lelaki macam nie.

Siap boleh ugut guna pisau dalam kawasan Universiti lagi.

Bila kes sebegini meleret, mula gunakan media social untuk mengaibkan si Fatihah Hakema dengan memuat naik gambar yang tidak sepatutntya.

Perlu ke buat macam tue?

Ada fikir ke tindakan sebegini bukan sahaja memalukan Fatihah Hakema dan keluarga, bahkan dirinya dan keluarga dia juga yang dapat malu (dengar cerita ayah dia berjawatan di sekolah).

Kalau rasa nak popular, Bro boleh je nak tempek gambar mu dekat blog ini.

Elak Lelaki Sebegini.

Bagi wanita-wanita diluar sana, kalau boleh jauhkan atau elak mempunyai hubungan dengan lelaki sebegini.

Tak kisah sebagai kekasih mahupun sebagai kawan. Selalunya golongan ini memang mempunyai masalah dan bajet bagus.

Bro pernah juga terjumpa beberapa lelaki seperti ini dan Bro dulu pernah juga hampir-hampir jadi psiko seperti ini (selamat Iman masih ada).

Paling ketara bila mengahwini lelaki ini.

Ada sesetengah dari mereka mula berubah selepas berkahwin dan ada juga yang semakin teruk.

Ada satu kes dimana pasangan suami isteri bercerai dan jadi kes polis. Tetapi sampai sekarang, bayangan lelaki tersebut menghantui bekas isterinya. Trauma teruk juga bagi beliau dan keluarga.

Tak sangka kebahagiaan yang dicari rupanya jadi bala pada keluarga.

Paling tak tahan, pindah rumah pun dia boleh jejak. Tukar no tepon pun dia boleh cari. Psiko x? Kalah Psiko pencuri hati.

Bicara Bro : Perhubungan yang berlandaskan hawa nafsu tidak akan pergi ke mana. Keberkatan dalam hubungan tiada, kehidupan juga tidak tenang. #Random