You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Wake Me Up When September Ends

Wake Me Up When September Ends

Wake Me Up When September Ends

“Wake Me Up When September Ends” merupakan lagu dari Green Day yang menjadi sualan ramai bila tibanya bulan September. Ianya merupakan single keempat dari album ketujuh mereka, American Idiot.

Lirik lagu ini merupakan didedikasikan kepada bapa Billie yang meninggal dunia akibat kanser tekak sewaktu Billie masih lagi kanak-kanak.

Bro tak sedar pun bulan September sudah berlalu pergi.

Banyak betul kenangan yang mampu buat tidur malam Bro tak lena. Banyak perkara yang Bro perlu fikirkan sebelum melelapkan mata.

Moga kenangan september yang lalu dapat Bro lupakan.

September tahun lepas, beliau pergi dari hidup Bro.

September 2 tahun lepas, dia pula pergi jauh dari hidup Bro.

September 3 tahun lepas……..

Sorry, bukan semua benda Bro dapat ingat semula. Harapkan dia, dia, dia dan …… yang boleh datangkan kembali memori itu kepada Bro.

Senarai pengomen tegar bagi bulan September 2013 :-

  1. Aku Biomed
  2. Blogger Lelaki
  3. Sukma
  4. Suriaamanda
  5. Anuar

Siapa pula bagi bulan Oktober kali ini ek?

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

7 thoughts on “Wake Me Up When September Ends

  1. Terima kasih kerana meletakkan dalam senarai Pengomen Tegar bulan September 2013… September dah berlalu pergi… Dan biarkanlah ia pergi… Sekarang fokus pada Oktober pula… 😉

  2. sebenarnya gua pun confius..mn bro letak widgets top commenter tu..hmmm..mcm bnyk je kenangan pahit bro dibulan september ni…tapi apa2 pun jgn ada tragedi dibulan oktober pula..hu3

Leave a Reply

Top