17,162,708 total views, 3,274 views today

Tazkirah : Kecantikan Wanita

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)


Kecantikan seseorang Wanita terletak pada cara menjaga akhlaknya, auratnya dan aibnya.

Bukan pada kelantangan suara dan perbuatannya, bentuk badannya atau cara bertudung dan berpakaiannya.

Setiap wanita dilahirkan dengan kecantikan mereka yang tersendiri. Biar suami anda sendiri sahaja tahu dimana kecantikan anda.

Buat lelaki,

Jangan menilai kecantikan mereka berdasarkan nafsu anda semata-mata.

Selamat pagi buat wanita seluruh dunia 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “Tazkirah : Kecantikan Wanita

  1. lebih tertarik pada nafsu.. hahaha

    1. Siapakah yang lebih tertarik pada nafsu tue ek?

  2. setuju bro..tapi ada kita yg mudah tersilau dek pandangan mata..hu3

    1. Maka jaga la pandangan mata tue. Kalau silau, pakai la cermin mata hitam.. jelas sikit pemandangan tue he..23x

  3. Bab melihat kecantikan ni pon subjektif gak. Ada org mmg suka pada kecantikan fizikal tapi ada gak yg tengok pada yg bukan fizikal tapi lebih pada peribadi dia. Tepuk dada tny iman. 🙂

  4. terima kasih sebab lelaki menghargai wanita tetapi lelaki yang bergelar suami jer tahu menilai wanita di sisinya…….

  5. kebanyakkan wanita, memang cantik luarannya. Bab dalam-dalam ni..gua tak tahu..haha

  6. biar cantik dalaman dari cantik luaran…takut ada yang terlupa nanti..bukan apa..kecantikkan tu hanya pinjaman semata2…SA x cantik pun..heheheheh

  7. 1st time sampai sini..salam ukhwah,salam perkenalan..

  8. Semua wanita ingin cantik dan semua lelaki ingin wanita cantik itu.

Leave a Comment