You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Masalah Dengan Perkhidmatan Pos Laju

17,411,366 total views, 2,895 views today

Masalah Dengan Perkhidmatan Pos Laju

20131016-094750.jpg

Bro memang ada masalah jika terima bungkusan/barang dari Pos Laju yang dihantar ke alamat rumah di Bandar Tasik Puteri, Rawang.

Terutamanya bila waktu mereka hantar, tiada orang dirumah.

Confirmlah tiada orang, sebab mereka hantar waktu siang time orang pergi kerja.

Dalam kes bro,

Bro balik beraya di Johor.

Masalahnya, melalui kertas yang mereka tinggalkan. Bro kena pergi kutip di Pusat Poslaju Rawang.

Jarak dari kediaman Bro ke tempat tersebut lebih kurang 20km (nampak dekat kan?)

Malangnya setiap hari Bro dan wife pergi kerja memang tak menghala ke sana. Apatah lagi nak ke sana jika tiada urusan lagi-lagi pada hari berkerja.

Jem jangan cakap la teruma waktu kemuncak 6-9 pagi. Pukul 10 pagi pun lebih kurang sama. Lagi-lagi bila banyak lori yang menggunakan jalan ke sana.

Belum lagi struktur jalan yang sedang dalam pembinaan + lubang + trafik light.

Lagipun kebanyakan orang yang duduk disini memang kerja di sekitar Kuala Lumpur. Dan kebanyakan ikut jalan short cut (masuk ikut LATAR kemudian masuk PLUS) memang tak lalu ke pekan Rawang.

Lagipun kedudukan Pusat Poslaju ini menghala ke Serendah bukan betul-betul di Pusat Bandar Rawang.

Kalau barang tak penting, Bro akan bagi alamat ke Perak. So tiap kali balik Perak baru Bro ambil. Itu pun tak pasti bila balik.

Suruh pos ke pejabat?

Bro ada pejabat ke? Ok chowwww….!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

17 thoughts on “Masalah Dengan Perkhidmatan Pos Laju

  1. ini yang payahnya kalau tak der pejabat, dapat pulak tmpt pos laju tu jauh dari rumah…huru hara dibuatnya….suruh pengirim guna courier lain ler…..

  2. huh…Poslaju ni ingat kita sentiasa ada kat rumah ke lagi2 waktu siang…nak pergi ambil barang satu hal..nak menghala ke Pekan Rawang tu lagi satu hal…memang seksa selagi jalan kat situ tak siap2 lagi…dengan jammed nya lagi…buang masa kalau nak pergi ambil barang tu…kalau penting berbaloi la jugak nak pergi ambil…

  3. salam bro, dah nak dkt sbulan brg sha xsmpai2 lg..heran pos laju langsung xcol suru amik dkt pos laju KK, geram betul la..dahla xda masa nak pergi sna..sgt teruk !

Leave a Reply

Top