17,160,412 total views, 978 views today

Model Peti Sejuk Terbaru Mitsubishi Folio BX Dan JX Series

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Majlis perlancaran model peti sejuk terbaru Folio BX dan JX Series

Baru-baru ini Bro dijemput ke majlis pelancaran model peti sejuk terbaru dari Mitsubishi Elektrik Sales Malaysia Sdn Bhd di Aloft Hotel, Kuala Lumpur.

Pada majlis ini, terdapat 3 jenis peti sejuk diperkenalkan dari keluarga Folio BXseries, JXseries dan Zseries.

Antara peti ais yang diperkenalkan adalah : –

  • Folio MR-JX64W
  • Folio MR-BX52W

Pelancaran model ini bagi memenuhi keperluan pengguna yang ingin merasai pengalaman menggunakan peti sejuk dengan kapasiti yang luas dan besar menerusi Smart Cube untuk penggunaan maksimum.

Disertakan dengan teknologi dan rekaan yang unik mampu mengubah kehidupan keluarga anda kepada yang lebih baik.

Folio BX dan JX Series

Ciri-ciri yang menarik pada Model Folio BX Dan JX Series

Dengan ruang menyimpang yang besar dan luas, membawakan teknologi Folio LED yang terkini merupakan ciri-ciri kejayan peti sejuk rumah dari Mitsubishi Electric.

Terdapat 5 tujuan utama penggunaan teknologi Folio LED pada peti sejuk ini :-

  1. Penggunaan tenaga elektrik yang efisien.
  2. Meningkatkan teknologi pembekuan.
  3. Penggunaan yang mesra alam.
  4. Mengekalkan kesegaran makanan ketahap optimum.
  5. Menawarkan kehidupan yang sihat kepada anda.

Peti sejuk ini direka secara erganomik dengan penggunaan ruang simpanan sepenuhnya. Pada ruang pembekuan yang bebas fros dengan laci menggelongsor bagi meminimumkan kehilangan udara sejuk.

Ruangan Peti Sejuk Mitsubishi Folio

Terdapat beberapa laci pelbagai guna untuk memudahkan pembahagian bahagian pembekuan dengan bahagian untuk meyimpan sayur-sayuran.

Ruangan Yang Terdapat Pada Peti Sejuk Ini

Untung penjimatan ruang dan tenaga, terdapat beberapa ruang yang berbeza pada peti sejuk ini. Dengan ini dapat meminimumkan kehilangan udara sejuk.

Mitsubishi Folio

Kadar penggunaan udara sejuk juga berbeza pada setiap ruang yang disediakan.

Antara ruang yang disediakan :-

  1. Vitamin Factory
  2. Pembuat Ais Automatik
  3. Pembekuan Lembut
  4. Penyah Bau Anti-Bakteria
  5. Rak Auto
  6. Penyejuk Bukan CFC
  7. Smart Cube, Struktur Penebat Kepanasan Nipis Baru

Pada majlis ini, terdapat penerangan dan demo dibuat oleh wakil Mitsubishi Elektrik Sales Malaysia Sdn Bhd buat para hadirin yang hadir.

** Nantikan video demo dari mereka **

Untuk maklumat lanjut anda boleh layari www.mitsubishielectricmalaysia.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “Model Peti Sejuk Terbaru Mitsubishi Folio BX Dan JX Series

  1. aku pun nak cari peti ais baru ni,,, ada diskaun tak???

    1. Diskaun ek… Tak de, kena tunggu sale he..23x

  2. ini peti berpintu-pinut dah ni bro..berapa harga ni

  3. mesti regenye smart sama naik dengan ke efisyenan esbok ni kan..

  4. dah macam almari pulak peti ais nie…besar dan luas……

  5. saya suka peti ais macam ni sebab jenis macam ni sayur sayur jadi tahan lama

  6. Banyak pintu pula kali ini. Anak-anak memang suka main pintu ais.

  7. kalau ada peti ais macam ni kat rumah memang apa2 pun boleh disumbatkan…sebab ada ruang penyimpanan yang besar..:D

Leave a Comment