You are here
Home > Bersama BroFramestone > Pemeriksaan Kesihatan Kandungan Pertama Isteri

17,438,787 total views, 2,642 views today

Pemeriksaan Kesihatan Kandungan Pertama Isteri

20130718-083525.jpg

Alhamdulillah,

Akhirnya berkesempatan juga menemani isteri buat pemeriksaan kesihatan.

Dah 3 kali appoiment dia, Bro tidak dapat turut serta atas komitment lain yang tidak dapat Bro elak.

Pagi tadi, selepas subuh (selepas bersahur juga) bergerak dari Bandar Tasik Puteri, Rawang menghala ke HUKM (Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia).

Dengan mengantuk tak cukup tidur plus nak terkencing (tak tahan sangat) stuck dalam jem lagi. Memang betul menguji kesabaran Bro.

Rasanya stress pula pepagi ini. Tapi kena juga temani dia. Sebab Bro dah janji nak temankan dia bila 2-3x appoiment Bro xdapat temani.

Harap baby dalam kandungan dia sihat la ek. Dua bulan lepas, masa scan nampak baby bergerak-gerak. Comel sangat.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

24 thoughts on “Pemeriksaan Kesihatan Kandungan Pertama Isteri

  1. kalau berkelapangan ok ler kan luangkan sedikit masa temani isteri buat check-up.
    aku pun baru balik tadi appoinment anak cucuk untuk umur setahun setengah, lega dah lepas ni anak sulung tak perlu buat check-up berjadual lagi di klinik.
    untuk kandungan kedua ni jer masih diteruskan lagi, kebanyakkannya aku tak join isteri aku sebab dia buat pemeriksaan pada sebelah petang waktu org dh tak ramai.
    cuma bila tiba giliran kena cek kandungan gula dalam darah sesi petang dan malam barulah aku temankan ke klinik 1malaysia.

    semoga kandungan isteri bro sihat walafiat hendaknya, jaga emosinya yer. 🙂

    1. Dia selalunya pagi.. Kalau nak pergi, kena keluar dalam kul 6 pagi.. tadi kul 6.30 pagi keluar, sampai sana kul 8 pagi.. Jalan jem teruk…

      Emosi dia stabil, emosi bro je tunggang langgang sikit

  2. Alhamdulillah.. Tiada perasaan dapat digambarkan masa melihat baby kita bergerak-gerak masa scan tu.. 😉

    Den memang selalu ikut.. Ter miss sekali sebab kena kursus kat KL..

  3. Tak apa la kalau terlepas. Janji ada sudah. Yang penting time hujung-hujung tu kena standby. Selalu 2-3 bulan sebelum bersalin, dah sumbat barang-barang baby dan keperluan lain dalam but kereta. hehe

Leave a Reply

Top