17,153,151 total views, 4,455 views today

Waktu Indah Bersama Keluarga – Beras Wangi Jasmine

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Nasi Ayam Masakan Isteri
Bro ada beritahu family yang Bro nak buat makan-makan dirumah baru Bro (rumah sewa je, tak mampu lagi nak beli)

Dorang free waktu tersebut dan adik beradik Bro juga berada disini termasuk adik ipar. Rasanya tiada masalah untuk semua sekali ahli keluarga Bro berkumpul sekali di sini.

Seperti perancangan awal, menu utama iaitu nasi ayam. Disediakan sendiri oleh isteri Bro.

Dapat juga menikmati masakan dari air tangan isteri.

Untuk menyediakan tak memerlukan masa yang lama, hanya lebih kurang 2 jam. Isteri dan adik perempuan Bro yang sediakan.

Bro? Tengah bz buat kerje waktu itu (ke tengah main game? tapi semestinya bukan candy crush).
beras wangi Jasmine Sunwhite AAA Special
Untuk buat nasi ayam, kami menggunakan beras wangi Jasmine Sunwhite AAA Special dimana struktur berasnya lebih cantik selepas dimasak.

Ianya merupakan Beras Wangi Super (Import).

Makan-makan kali ini dimulakan dengan bacaan doa oleh ayah Bro sebagai tanda kesyukuran keatas kami suami isteri dan juga kepada keluarga yang makin membesar.

Lepas ini turn dua adik bro yang bawah. Tetapi tak tahu bila, dengar cerita tahun depan. Bro aminkan je.

Maaf, Bro tak amik gambar muka-muka ahli keluarga Bro waktu majlis makan-makan ini.

Hanya gambar makanan sahaja dapat Bro kongsikan. Nampak jugalah ada orang yang tambah 2-3x. Mereka cakap nasi ayam ini sedap.

Tak pasti sedap sebab air tangan isteri Bro ataupun beras yang digunakan sesuai untuk buat nasi ayam ๐Ÿ™‚

20130613-215943.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “Waktu Indah Bersama Keluarga – Beras Wangi Jasmine

  1. pengerat kasih sayang makan masakan isteri bro..thumbs up..

    1. Itu sebenarnya yang terbaik ๐Ÿ™‚

  2. wah,, nak belajar boleh? ok,, nak pm kak iera,, haha

  3. Pandai isteri Bro masak.. Kalau dah pandai masak, guna beras jenama apa pun Insya Allah sedap… ๐Ÿ˜‰

    1. Salah satu kateria penting gak dalam memilih isteri ๐Ÿ™‚

  4. Memang sedap sangat !!!

    Family kikie pun guna beras ni…

    yang menanmbah tu sudah tentu Bro hehehe..

    1. Oh ada geng juga ek, kikie dekat KL duduk dengan family ke?

    2. Kikie

      Yeap kat kl stay ng family, tapi parents minggu2 naik kemaman sebab ayah kerja sana…

  5. Mmg masakan istri ni khasiat die lebih smpai membuatkan suami2 muncit… aku pun dah makin muncit dah ni… hohoho..

Leave a Comment