17,148,928 total views, 232 views today

Rahsia Along Terdedah

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Cerita Along TV1
Korang masih ingat tak rancangan kanak-kanak popular, Along.

Rancangan pendidikan yang berpengaruh dulu. Yang ada Siti Sifir tue? Oh korang tak ingat ek? Nampak sangat tak lahir lagi kot waktu itu.

Along merupakan rancangan kanak-kanak yang melibatkan tiga karakter iaitu Along sebagai peneraju utamanya, Achik dan Angah yang popular pada sekitar 1990-an sehingga tahun 2003.

Bro baru tahu siapa sebenarnya disebalah maskot Along dalam rancangan ini.

Tak sangka rupa-rupanya Beto Kusyairi atau nama sebenar Nurkusyairy Zakuan mendedahkan dia pernah menjadi maskot rancangan kanak-kanak popular pada tahun 2001 (kiranya awal 90an bukan dia yang jadi Along)

Beliau merupakan seorang pelakon yang bro kenali sebelum dia dikenali ramai. Perkenalan tanpa disengajakan. Tak sangka sekarang makin popular dia.
Along Beto Kusyairi
Hampir tiga tahun dia melakukan kerja ini, dalam tempoh masa ini dia banyak menimba pelbagai pengalaman dan menjadi cabaran yang memberi kenangan manis buatnya sebelum bergelar pelakon yang dikenali.

Apa-apa pun good luck beb..!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 thoughts on “Rahsia Along Terdedah

  1. Beto rupanya orang di sebalik maskot Along tu.. Aku suka Siti Sifir..

    1. Bro pun suka siti sifir, yang memula dulu la.. yang 2nd n 3rd etc macam kurang dah

  2. wah..baru tau…dlu minat tengok siti sifir…

    1. Eh, mu pun suka tengok siti sifir ke?

    1. Tang mana yang mu terkejut teu ek?

  3. ooo kak mia pun baru je tahu ni…

    1. Nampak sangat kak mia pun layan cerita nie kan

  4. bersusah dahulu, senang kemudian..

  5. Allah!!! Beto ke!!!!!!

    loike him so much huhuhu….

    kikie time ni tadika lagi…

    1. Yup Beto tapi pada tahun 2001-2003 je… Kikie tadika layan cerita Along ke?

    2. yeap!

      masa tadika layan Along… xsilap lah kalau tak tadika, darjah 1/2

      masa tu stay kat labuan agy…

  6. laaa,,,,, hehe,,, muja ingat citer ni,,, tapi tak de la addicted sangat ngan ‘beto bermaskot ni’ hehe

    1. Muja kan xde perasaan kalau tengok tv. Lagi2 beto pakai maskot, kalau beto tayang muka sendiri bagaimana?

  7. Siti sifir ah tlg saya pass math sek rendah marin..haha..

    1. He..23x bro just cuci mata je dengan siti sifir…

  8. feveret kot! lagi-lagi sebab zida pun along dalam family. hahaa tapi beto memang makin lama makin best, tak dinafikan.

    1. Bro pun Along gak dalam family… 🙂

  9. Dok dalam sarong sapa nak kenal… A.L.O.N.G along!ulang 23x…ngeeee…

    1. Bukan senang anak seni nak cari makan. Remy Ishak dulu pun masa jadi stunt man pun duduk tidur dekat masjid.

  10. suka siti sifir. konon2 ikut cara siti tue boleh pandai math ^_^

    1. Bro suka tengok dia menyanyi je

  11. dah lama tahu dia ni maskot Along…..

  12. haaa..mana eh Siti Sifir yang memula tu eh?

    1. Entah, aku xcam muka dia dah…. dah kahwin kot

  13. mesti la ingat…dulu ptg2 selalu tngk..A.L.O.N.G ……ALONG!

  14. carik pengalaman..tak gitu beto? 🙂

  15. maszull

    assalamualaikum bro…itulah dia wajah mereka disebaliknya….

  16. laaa…dia ke….x sangka..akhirnya dia popular…

  17. Rupanya Beto pernah memakai pakai maskot Along.

Leave a Comment