You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > Penyakit Orang Baru Nak Kaya

Penyakit Orang Baru Nak Kaya

Penyakit orang baru nak kaya, sudah berangan nak itu nak ini.

Lebih kurang macam angan-angan Mat Jenin. Belum apa-apa sudah fikir nak itu nak ini.

Persoalannya di sini, Kenapa orang bila nak kaya mesti nak rumah besar, kereta besar. Tapi tak nak isteri besar?

Bicara Bro : Kalau niat dah bukan-bukan, sebab itu Allah tak izinkan anda menjadi kaya. Ada sebab kenapa Allah SWT meletakkan anda pada kedudukan anda sekarang.

Lagi satu, jangan biarkan keturunan anda mewarisi hutang anda.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Penyakit Orang Baru Nak Kaya

  1. Kie selalu pegang kata-kata ayah kie…

    “Risau kalau kita kaya macam orang lain, takut kita xnampak masjid dah”..

    Kata2 ayah tu buat kie xfikir rezeki kekayaan macam orang lain dapat.. dan bersyukur dengan apa kie dapat.. apa kie usaha itu lah hasil-Nya…

Leave a Reply

Top