17,149,492 total views, 796 views today

Kisah Pontianak Terhebat

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)


Pada suatu malam, 3 ekor pontianak sedang bertenggek di atas pokok sambil bergaduh tentang kehebatan masing-masing. Ketiga-tiga mengaku diri mereka hebat.

Untuk menentukan siapa paling hebat mereka pun bersetuju membuktikan kehebatan masing-masing .

Pontianak A terbang dengan sepantas kilat. 15 saat kemudian, dia balik semula ke pokok tersebut. Kelihatan ada kesan-kesan darah di sekitar gigi.

Pontianak A : Kau orang nampak rumah tu?
Pontianak B : Nampak.
Pontianak C : Nampak.
Pontianak A : Satu rumah tu habis aku kerjakan.

Pontianak B pula terbang lebih pantas dari Pontianak A . 10 saat kemudian, dia balik semula ke pokok tersebut. Kelihatan ada darah bukan setakat pada gigi, malah pada keseluruhan mulut pontianak tersebut.

Pontianak B : Kau orang nampak kampung tu?
Pontianak A : Nampak!
Pontianak C : Nampak!
Pontianak B : Habis satu kampung tu aku kerjakan.

Sejurus lepas itu Pontianak C pula terbang lebih pantas dari Pontianak A dan B . Dalam masa 5 saat je dia kembali ke pokok tersebut. Kelihatan darah mengalir-ngalir bukan sahaja pada mulut, malah pada keseluruhan muka pontianak tersebut.

Pontianak C : Kau orang nampak tembok kat hujung sana tu?
Pontianak A : Nampak!
Pontianak B : Nampak!
Pontianak C : Err… tadi aku tak nampak… Jerebu punye pasal…

Copy Paste dari status rakan facebook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 thoughts on “Kisah Pontianak Terhebat

  1. sengsl betul pontianak tu..haha

  2. Hahahahahahahhahahaahah. Boleh buat short filem mesti best.

    1. Siapalah yang sudi buatkan ek.. Nak gak tengok huhhu

  3. Kerlasss PONTI ke3 ni… time2 jerebu pun nak g hisab hahaha

    1. Ok apa time jerebu dia hisap darah dari hisap rokok….

  4. confius pontianak tuh….

  5. jerebu pun leh jadikan bahan..haha..

    1. lebih kurang sama juga dengan kes blackout + goncang dakwat kekal tue.. Semua boleh dijadikan bahan 🙂

  6. tak syak lagi pontianak pun terkesan dengan jerebu wakakaka 😀

    1. Semua orang terkena kesan jerebu ini. Termasuk perokok, mereka terpaksa cari port yang tak kena jerebu untuk merokok. Dorang cakap bahaya hidu asap jerebu ini.

  7. xpasal2 dpt nama pontianak jerebu hahaha

  8. hehehehehhehe lawak jea

  9. hahahahahahahaha…..sabar jer la..boleh plak mcm tu,….

  10. adeeeehh… kelakar punya pontianak.

  11. la berdarah-darah sebab langgar tembok haha. Kelakar la pontianak ni. Ada pula boleh terlanggar tembok haha

  12. hehehe lawak itu puntianak.. jelebu pun effek diorang

  13. Hahaha.. Kesian dekat pontianak ni… Tak boleh cari makan Pontianak ni time jerebu… Terjejas periuk nasi…

  14. wahh..pontianak pun tau pasal jerebu..

Leave a Comment