17,160,381 total views, 947 views today

Bil Dari Maxis

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

20130622-114945.jpg

Bil yang Bro terima setiap bulan dari Maxis.

Bukan jumlah yang sikit, tetapi itulah jumlah penggunaan Bro dan isteri.

Merangkumi 2 line telefon (no Bro dan isteri) berserta plan data dan 1 akaun untuk maxis wifi (internet di rumah Bro).

Memang bil sebenarnya banyak habis dekat internet. Disitulah punca pendapatan Bro selama ini.

Nak buat macam mana,

Streamyx tiada port kosong disini dan UniFi belum sampai lagi. Paling kuat signal dekat sini adalah Maxis.

Itupun 2-3 minggu nie ada prob. Orang nak call pun tak dapat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

33 thoughts on “Bil Dari Maxis

  1. banyaknya bro bil ni, takut juga tgk tapi demi mendapatkan pendapatan kenalah berbelanja juga kan.

    1. Kalau boleh biarlah profit berbaloi dengan jumlah investment ๐Ÿ™‚

  2. ohhh…tingginya bil nie, penggunaannya biar berbaloi dengan pendapatan yg kita dapat…ye takkk..?

    1. Yup betul tue, memang penggunaan Bro tinggi setiap bulan

  3. inshaAllah, mudah-mudahan belanja yg dikeluarkan bakal digantikan dengan rezeki yg melimpah utk bro…ameen

    1. Harap macam tue la kan, tapi ada gak pihak yang kurang faham pasal benda nie. ๐Ÿ™

    1. Kentang goreng celup tepung pun sedap gak kan ๐Ÿ™‚

  4. Speechless tengok amount tu Bro…

    1. ๐Ÿ™‚ Kredit limit bro rm1k setiap bulan. Kalau cecah rm1k lagi parah nak bayar bebulan ๐Ÿ™‚

  5. modal seorang blogger ๐Ÿ™‚

  6. Banyak perbelanjaan untuk broadband.

    1. Kalau ada UniFi mungkin ada beberapa benda dapat dikurangkan di sini…

  7. Sy punya bil maxis setiap bulan pun mmg banyak habis ke data…huhu

    1. Hanya yang tahu sahaja memahami kita macam mane kan ๐Ÿ™‚

  8. moga cepat unifi sampai ke tempat bro,, amiin

    1. He..23x lagi 2 tahun kot baru sampai.. Rasanya la kan

  9. Banyak tu Bro… Untuk penggunaan bil telefon dua orang.. Mungkin ada plan yang lebih menarik untuk mengurangkan bil telefon…

  10. banyaknya bil. tak pelah kalau benda yg digunakan tu mendapat pulangan balik

  11. woww banyaknya tu, tapi kalau masuk lebih banyak kira berbaloi jugak lah kan..

  12. erk.. banyak tuuuu… takut pulak dneo tengok bil tinggi mcm tu.. hihi^^

  13. Fulamak!Ni lepas bayar sewa rumah saya ni bro…

  14. moga bro dimurahkan lagi rezeki. amin

  15. wow..hampir sama dengan bayaran kereta bulanยฒ..hehe

    1. Huhu… memang hampir sama ๐Ÿ™‚

  16. ni leh belanja aku cendol 728 kali nih..

  17. Rose Azadir

    Salam, jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

  18. mak oiii….suku dari gaji SA….banyak tuh….leh belanja lunch sebulan ni…

    1. Banyaknya gaji SA.. Ini baru bil maxis, belum bil-bil lain or sewa rumah + kereta lagi T-T

  19. investment tu..skang ni banyak dah aku cut cost..Astro tak pakai dah..aahha

  20. Dah boleh propose ke maxis suruh sponsor bill ni bro..hihihi

Leave a Comment