You are here
Home > BroFramestone Bertanya > PRU13 – Calon Perdana Menteri Malaysia

17,451,937 total views, 4,406 views today

PRU13 – Calon Perdana Menteri Malaysia

Sekadar nak bertanya.

Selain Anuar Ibrahim dan Najib Razak.

Ada tak calon lain yang anda rasa sesuai jadi Perdana Menteri Malaysia? dan nyatakan kenapa?

Bicara Bro : Bro open soalan ini di wall facebook termasuk di facebook rakan-rakan. Dan jawapan yang diterima lebih berbentuk kepartian.

Boleh tak bagi jawapan berbentuk individu (tak kisah dia parti apa) tetapi mampu menjadi Perdana Menteri Malaysia selain Anuar Ibrahim dan Najib Razak.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

17 thoughts on “PRU13 – Calon Perdana Menteri Malaysia

  1. Kebanyakannya pemimpin kat malaysia ni tak ada body shape utk jadi PM. Groom Hishamuddin pun tak dpt jugak body shape seorang pemimpin. Mungkin Mukhriz kot ambik aura bapak dia…:)

  2. di Malaysia ni nampaknya jawatan PM tu dah jadi macam perwarisan takhta
    akan ada la tuh, anak cucu cicit bekas-bekas PM yang akan jadi PM
    untuk masa sekarang, 2 figure ni je lah yang jelas
    yang lain tu,mungkin belum menonjol

  3. Kalau diikutkan saya lagi suka kalau tengok Tuan Guru Nik Aziz yang naik jadi PM.
    Tapi mungkin faktor usia dengan faktor kesihatan membataskan kelayakan dia. Sebab respon yang saya dapat daripada kawan yang duduk dekat Kelantan, diorang cakap memang keadaan berbeza dengan negeri-negeri yang lain. Berbeza ke arah yang lebih baik.

    p/s: Bro, awat takleh nak share entry bro ni dekat facebook? Sy tekan button share tu dia keluar error.

  4. Kalau ikut keterampilan, sahsiah, agama dan qualification, datuk husam boleh juga. Bukan ikut sebelah parti atau apa-apa, cuma cara dia bercakap dan tindakannya boleh dipegang olehnya.

  5. Ada beberapa calon muda pada pendapat saya masih lagi bersih rekod mereka. Mereka ini perlu di groom oleh ahli politik senior supaya tidak ketandusan pemimpin pada masa akan datang.

Leave a Reply

Top