You are here
Home > Status Malam Jumaat > Status Malam Jumaat : Suami Tidak Selera Makan Luar

17,424,912 total views, 6,733 views today

Status Malam Jumaat : Suami Tidak Selera Makan Luar

Pengantin Makan Beradab
Suami tidak selera makan luar?

Selalunya ada saja kisah si suami asik makan luar tanpa sedikit pun fikir kesannya pada keluarganya atas apa yang dia lakukan. Harap tiada mana-mana pihak yang makan dalam dengan statement Bro ini.

Malam ini (rasanya malam-malam yang lain juga sama),

Bro (selaku suami orang) tidak berselera makan diluar.

“Bro tak makan ke?”

“Tak pe, nanti Bro makan”, itu jawapan yang keluar dari mulut Bro.

Sorang persorang tanya Bro soalan yang sama.

Hanya mampu lemparkan senyuman. Bukan tak nak makan. Cuma hati asik teringat isteri dirumah, dah makan ke belum.

So jangan la pelik jika setiap kali cover event tanpa isteri, Bro kurang berselera untuk makan πŸ™‚

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “Status Malam Jumaat : Suami Tidak Selera Makan Luar

  1. tips untuk elakkan kegemukan..
    kalau nak makan ingat isteri..so tak jadi makan.. dapat elak gemuk..
    tapi kalau makan kang, nanti kat umah makan lagi sekali ngn isteri.. bertambah bulat.. hehehe

    1. He..23x macam la iera nk suapkan depan orang ramai…

      Tapi tue la, tapi yang peliknya sekarang nie.. Bro xselera makan, tapi deqnoor makin selera makan.. asik lalu depan bro bawa pinggan penuh dengan makanan he..23x

Leave a Reply

Top