You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Masalah Perut Buncit Bagi Lelaki Dan Perempuan

17,413,286 total views, 1,681 views today

Masalah Perut Buncit Bagi Lelaki Dan Perempuan

Masalah perut buncit bagi lelaki dan perempuan.

Bro merasakan isu perut tetap menjadi isu yang seronok dipersembangkan terutama bagi mereka yang ada perut seperti Bro.

Ianya bukan buncit, tetapi adik beradik sulung kepada six packs, kita gelar dia sebagai sepack.

Ini adalah pendapat dari salah seorang pembaca blog Bro.

“Betul ke.. org kate la.. bukan aku kate.. Kalau lelaki lepas kawen ni muncet, die banyak lakukan s**k (pepaham je la ek)?”

Disini Bro ingin kongsikan beberapa sebab kenapa perut lelaki membuncit:-

  1. Buat s**k (Boleh jadi ye, boleh jadi tidak – Ini kerana ada jugak yang papan je walaupun anak dah berderet-deret)
  2. Dok makan memanjang (dah isteri masak sedap & nak jaga hati si isteri, So suami just sumbat je masakan isterinya. Maka tak sempat nak diet he…23x.
  3. Minum minuman keras (tapi buncit dia lain, normally yang minum todi)
  4. Makan rasuah dan duit haram (dah ternyata dan salah satu balasan dari tuhan)
  5. Pemalas (betul apa)

Bagi wanita pula tidak lain dan tidak bukan hanya mengandung je leh wat mereka nampak buncit.

Perbezaan buncit lelaki dan perempuan

Lelaki

  1. Buncit mereka masuk dari atas
  2. Sekali buncit, jenuh la nak buat turun balik (selalunya memang dah tak turun-turun)

Perempaun

  1. Buncit mereka masuk dari bawah
  2. Membuncit tidak lama pun
  3. Sekali buncit, ada rezeki membuncit lagi, lepas tue membuncit lagi. Kata orang rezeki murah.

Orang kata, lelaki yang ada perut ini, bukti kebahagiaan mereka.

Kredit : Entry blog Bro sendiri pada tahun 2008 (sudah 5 tahun)

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

44 thoughts on “Masalah Perut Buncit Bagi Lelaki Dan Perempuan

Leave a Reply

Top