You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Akaun Facebook Palsu Guna Gambar Orang Lain

17,423,250 total views, 5,071 views today

Akaun Facebook Palsu Guna Gambar Orang Lain

fake facebook account

Ada juga yang suka suki menggunakan gambar orang lain untuk akaun facebook mereka.

Tak dapat dipastikan bahawa akaun facebook tersebut adalah palsu atau digunakan untuk sesuatu yang tidak baik.

Ini merupakan kali kedua Bro temui akaun facebook yang menggunakan gambar Bro sendiri sebagai profile picture.

(Zaman friendster dulu ada gak sekali)

Tak pasti ada tujuan beliau menggunakan gambar Bro untuk dijadikan profile picture beliau.

Kes pertama

Bro dapati, kebanyakkan rakan yang dia add adalah perempuan yang cantik dan cute miut. Ada diantaranya Bro memang kenal. Mereka sendiri yang inform perkara ini kepada Bro.

Kes kedua

Yang baru Bro temui ini. Kebanyakan adalah lelaki yang dia add. Siapa ada follower lagi tue.

Siapakah dia nie? Jangan gunakan muka orang lain untuk aktiviti gay anda.

Disini Bro ingin memohon jasa baik rakan-rakan, untuk report akaun facebook ini. Detail ada di status ini.

Bicara Bro : Kes ini tiada kaitan dengan popular, retis atau sebagainya.

Sesiapa pun boleh jadi mangsa, asalkan ada gambar yang mereka rasa tiada orang kenali. Maka mereka boleh menyalahgunakan gambar tersebut untuk tujuan peribadi.

Selalunya tujuan mereka tidak memberi kesan kepada mereka tetapi kepada orang lain.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

31 thoughts on “Akaun Facebook Palsu Guna Gambar Orang Lain

  1. hehehe popular dah.. tp mmg hantu la org yg guna gambar kita sbg akaun FB palsu sbb leh menjatuhkan maruah kita kalau diguna sbg sesuatu xbaik.. walaupun dia xwat pe2 still satu kesalahan..

    1. entah.. nak jujur ke tak? hahaha…
      first tengok depan mata, macam ex bf.. tengok dua kali lain dah..
      hanya kak iera je tahu hensem ke idak…
      jangan perasan sudah la bro…

      yang penting, kenapa kat tepi tu ada gambar terung, dan tulis “isteri pasti suka” haiyoo

Leave a Reply

Top