You are here
Home > Bersama BroFramestone > Senarai Top Blogger Malaysia Awal Tahun 2013

17,421,697 total views, 3,518 views today

Senarai Top Blogger Malaysia Awal Tahun 2013

top blogger melayu malaysia 2012

Disini disenaraikan Top Blogger Malaysia bagi awal permulaan tahun 2013.

Sebelum ini, Bro sendiri pernah buat senarai Top Blogger bagi hujung tahun 2012. Tetapi terdapat sedikit ralat dari pihak Alexa.

Dimana dalam tempoh masa 48 jam terdapat perubahan ranking bagi kedudukan blog/website bagi Alexa Malaysia. Ini memaksa Bro membuat senarai tepat pukul 12 tengahari pada 31 Disember 2012.

Disini disenaraikan kedudukan terkini bagi permulaan tahun 2013:-

  1. BeautifulNara.com – 84 _ Entertainment
  2. Amanz.my – 121 – Technology
  3. PaulTan.org – 125 – Automobile
  4. RotiKaya.com – 129 – Entertainment
  5. BlogSerius.blogspot.com – 134 – Information
  6. DenaiHati.com – 135 – Information
  7. OhBulan.com – 142 – Entertainment
  8. Kujie2.com – 282 – Parenting
  9. CikTom.com – 314 – Lifestyle
  10. PuanBee.com – 330 – Parenting
  11. Eyriqazz.com – 342 – Parenting/Lifestyle
  12. HasrulHassan.com – 355 – Information
  13. BroFramestone.com – 402ย  – Lifestyle
  14. SoyaCincau.com – 404 – Technology
  15. BorakKosong.com – 470 – Information
  16. illustrasiaku.com – 488 – Information
  17. MiaLiana.com – 494 – Lifestyle
  18. AkuBiomed – 496 – Parenting / Lifestyle

Kedudukan terkini (16 Jan 2013 – 3 pagi). Blog politik tidak disertakan sekali.

Dalam tempoh 15 hari pertama permulaan tahun 2013, berlaku banyak perubahan mendadak terhadap ranking blog di Alexa. Perubahan ketara ini menyukarkan Bro untuk menyenarai pendek senarai blog diatas.

Tahniah pada mereka yang tersenarai, insya’lah akan ada sedikit kemajuan pada pertengahan dan hujung tahun 2013.

Bicara Bro : Jangan tanya bagaimana Alexa menentukan kedudukan website/blog berkenaan. Dalam tempoh 24 jam, apa-apa pun boleh terjadi.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

65 thoughts on “Senarai Top Blogger Malaysia Awal Tahun 2013

  1. Terimakasih…terimakasih…dah dua tiga kali jemput kak jie naik pentas, mana trofinya?

    McCafe kat Emerald ke? hikhik

    Ranking Kak Jie ni awal tahun memang bersemangat, bila dah tengah tahun tu, lemau sikit…:)

Leave a Reply

Top