You are here
Home > 1001 Pictures > Foto Pilihan > Matahari Terbenam Di Pantai Ancol, Jakarta

17,452,125 total views, 4,594 views today

Matahari Terbenam Di Pantai Ancol, Jakarta

Matahari Terbenam Pantai Ancol

Menikmati panorama pemandangan sewaktu matahari terbenam di Pantai Ancol, Jakarta.

Waktu ini selepas Bro penat mengayuh basikal sekitar Taman Impian Jaya Ancol (Ancol Dreamland). Maka lepak sekejap di Dermaga One sebab terasa jauh nak patah balik ke tempat Bro sewa basikal.

Rasa macam tak nak tinggalkan bandaraya Jakarta waktu itu setelah 4 hari 3 malam disana.

Esoknya seawal pagi, Bro akan gerak ke Bandung selama 3 hari 2 malam sebelum ke Medan. Terima kasih kepada Air Asia yang sudi menaja travel blog Broframestone ketika itu.

Penerbangan setiap hari ke Jakarta, Bandung dan Medan sepanjang tahun. Hope tahun ini masih ada kesempatan bersama dengan Air Asia kembali.

Gadis Bandung cantik bangat.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

24 thoughts on “Matahari Terbenam Di Pantai Ancol, Jakarta

  1. wah…. bro framestone bercuti di awal tahun… bestnyaaaa… deno pula kalau nak bercuti jauh2 ni susah… kena bawa air dialisate CAPD berkotak-kotak.. dah la berat.. nanti kalau naik flight kena caj lebih… huhu

    p/s: cantik gambar kat atas ^^

Leave a Reply

Top