You are here
Home > japan power > 10 Siri Manga Terlaris 2012 Di Jepun

17,456,101 total views, 8,570 views today

10 Siri Manga Terlaris 2012 Di Jepun

One Piece 2012

Tahun 2012 telah melabuhkan tirainya.

Disini, Bro ingin kongsikan keputusan carta penjualan manga terlaris di Jepun bagi tahun 2012.

  1. One Piece – 23,464,866
  2. Kuroku’s Basketball – 8,070,446
  3. Naruto – 6,495,240
  4. Uchu Kyodai – 5,412,899
  5. Fairy Tail – 4,128,665
  6. Kini ni Todoke – 4,039,715
  7. Silver Spoon – 3,603,710
  8. Hunter X Hunter – 3,437,182
  9. Magi – 3,437,182
  10. Bakuman – 3,211,191

Manga One Piece menjuarai carta setiap tahun. Dan ianya merupakan manga pilihan pertama bro selepas Bakuman. Naruto Bro kurang berminat nak baca sekarang ini.

Mangaka One Piece – Oda Eiichiro sendiri tidak tahu bila akan menamatkan manga ini walaupun sudah lebih 10 tahun ianya diterbitkan. Dan pengembaraan sekumpulan lanun “Straw Hat Luffy” sentiasa ada perkembangan yang menarik.

Ada satu rekod dicipta, bro tak pasti judul yang ke berapa dimana ianya dicetak melebihi 60 juta diseluruh dunia. Dan judul itu paling dinantikan oleh semua peminat One Piece seluruh dunia.

Bicara Bro : Seksanya sudah 2 minggu tiada keluaran untuk manga One Piece dan manga-manga yang lain.

.: Mangaka = Pelukis manga (dalam bahasa jepun).

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

26 thoughts on “10 Siri Manga Terlaris 2012 Di Jepun

  1. Saya dah lama tak baca dan tak menonton cerita-cerita dari Jepun ni.. Suatu masa dahulu saya peminat setia Naruto.. Tapi sejak ada 2 orang anak ni, bagi peluang dia orang tengok kartun yang mereka minati…

  2. sekrang ni saya cuma layan naruto. naruto pun sama juga..dah 2 minggu tak keluar lagi ni. entah apa yg jadi agaknya.

    saya pernah guna minat manga Slam Dunk, tp manga ni dah hbs dah ceritanya

Leave a Reply

Top