17,148,480 total views, 3,869 views today

Pengantin Berarak Menaiki Toyota Hilux

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)


Ini satu-satunya pengalaman yang pernah Bro rasai sebagai pengantin (akan datang tak tahu boleh kahwin lagi ke x?)

Dimana 2 pengantin iaitu Bro dan adik perempuan Bro berarak satu kampung menaiki Hilux milik ayah Bro.

Tak banyak gambar waktu ini.

Sebab tak ramai yang sudi amik gambar kami, dah turun dari Hilux baru ada.

Idea spontan dari ayah Bro. Sebab majlis kami dibuat didewan, tak kan nak berjalan dari rumah ke dewan.

Mungkin bagi korang, benda ini tak ada apa-apa. Sekurang-kurangnya Bro sudah merasa, dari tak merasa langsung.

Orang kata, kenangan waktu berkahwin adalah satu-satunya kenangan kita bersama isteri kita. Ianya agak berlainan dengan kenangan bersama isteri-isteri kita.

Ikutkan nak berarak keliling KL menaiki pesawat ringan, bajet lari sikit. Lagi satu pilot pula tengah flight ke oversea waktu itu. Bukan rezeki namanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 thoughts on “Pengantin Berarak Menaiki Toyota Hilux

  1. Tak sabar aku nak kahwin.. πŸ™

    1. He…23x Mu dah mampu sebenarnya. Elok dipermudahkan, itu je yang bro boleh bagitau.

      Lepas kahwin, rezeki lebih berkat dan murah. Tak percaya? kahwin dulu (jangan lupa pasang niat keranaNya)

  2. Ada pengantin kat Kampung gua dulu siap arak naik Stim Roll..punya lah lama nak sampai ..huish..

    1. Wah itu lagi best, tapi tak best slow2… Banyak benda nak dibuat pada hari tue, time bro tempoh hari malam baru dapat berehat.

      Kalau tidak……………

  3. hahaha,, amboi,, glamour la bro ye,, kih3,,, hahaha!!!! πŸ˜›

    1. glamour la sangat. Tunggu turn Muja nanti πŸ™‚

  4. Tahniah bro..kenangan yang akan dikenang sampai bila-bila

    1. Tapi risau terlupa pula, jenuh kena cubit dengan isteri

  5. xpe… kuota ade 3 lg…huhuhu

    1. He…23x (boleh gelak je, nak komen lebih2, bahaya..!!)

  6. bestnya bro berarak keliling kampung….sekali seumur hidup

    1. Berkali pun boleh, kalau berani atau diizinkan πŸ™‚

  7. Cool juga berarak macam ni! Tentunya akan menjadi pengalaman manis yang tidak dapat dilupakan πŸ˜€

    1. Sekali seumur idup, nak naik benda lain macam susah je. Sebab benda nie je yang ada

  8. maszull

    assalamualaikum bro….memang glamer la pengantin ni…:)

  9. okaylah tu lain daripada yang lain, kenangan utk anak2 nanti

    1. anak-anak nanti lain kenangannya. Tak tahu la kenderaan apa yang bakal ada nanti. Entah-entah zaman itu, kereta pun tak bertayar

  10. Memang glamourlah berarak naik Hilux. πŸ™‚

    1. Glamourlah sangat kan πŸ™‚

  11. Kalau jemput akak awal-awal boleh akak ambilkan gambar….

    1. Saya jemput guna facebook je πŸ™‚

    1. Suka la tue ek, nanti naik lagi nak x?

  12. hahahaha..den ada masa ni..hehehehe

  13. Bestnya, dapat merasa pengalaman ni. Bro tak teringin ke sponser superbike ke, helikopter ke. Boleh yati naik nanti kahwin hehe.

    1. Amboi, bukan xnak sponsor. Benda tue pun bro xde T-T

  14. fuyooo beshnyaa . nak naik gak malacun aihhh ..

Leave a Comment