17,148,202 total views, 3,591 views today

Pengalaman Menunggang Kuda Di Bandung, Indonesia

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Ini merupakan pengalaman pertama menunggang kuda.

Itupun sewaktu bro berada di Bandung, Indonesia sewaktu travel blog bersama Air Asia pertengahan tahun 2012.

Memang merupakan satu pengalaman bermakna apabila dapat menunggang kuda selama 1 setengah jam (lama tue) pada harga Rp 80,000.

Merentasi kawasan kolam air panas, ladang teh dan kawasan perkampungan dipinggiran kaki gunung. Tak susah rupanya nak menunggang kuda.

Dan paling penting, kuda suka terberak sambil berjalan. Anda perlu buang tahinya dari kantung yang tergantung pada punggungnya.

Bicara Bro : Hope tahun 2013 Bro akan diberi perluang untuk mengembara ke tempat lain. Jika dapat merasai pakej berbulan madu lagi bro hargai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 thoughts on “Pengalaman Menunggang Kuda Di Bandung, Indonesia

    1. Syok bagi mereka yang belum merasainya.

      Kira ok la, dekat Malaysia susah nak dapat naik kuda n jenjalan jejauh

  1. Pasni boleh bawak ira pulak menunggang kuda ๐Ÿ™‚

    1. Cadangnya macam itu, tapi tak tahu bila masa yang sesuai ๐Ÿ™‚

  2. la..kuda suka terberak sambil brjalan rupanya…hahaha

    1. Info terbaru la ek. Sebab itu dorang selalu pakai kantung, ala pampers gitew

  3. bestnye naik kuda..awak tak penah citer pun naik kuda

  4. pernah naik kuda. dekat taman titiwangsa. hik hik hik. itu boleh kira ker heee.

    1. Pernah tengok kuda dekat sana, tapi tak pernah naik ๐Ÿ™‚

  5. maszull

    assalamualaikum bro…bestnya ada pengalaman naik kuda ni…:)

    1. W’salam teringin nak naik sebenarnye.

      Tapi lepas turun tue agak seksa juga nak berjalan

  6. Belum pernah lagi gua tunggang Kuda.. takut arh..tapi masa kanak2 dulu selalu tunggang Kerbau kat Sawah..

    1. Awat takut tunggang kuda sedangkan masa kecik dulu selalu tunggang kerbau he..23x

      Cer jawab

  7. Seronok dapat merasai pengalaman menaiki kuda. Pernah ditawarkan untuk belajar menaiki dan menjinakkan kuda tetapi memandang tidak berani memberi komitmen dan bajet yang agak terhad. Ditawarkan berkongsi perbelanjaan penjagaan kuda.

  8. Teringin juga nak menunggang kuda, harap hajat tercapai ๐Ÿ˜‰

    1. Insya’lah boleh punya ๐Ÿ™‚

  9. aku pun baru sekali aje naik kuda. bilalah ada peluang lagi agaknya..

  10. Belum berbulan madu lagi ke?

    1. Yup masih belum lagi. Mungkin bulan 3 nanti ada kelapangan

  11. di bandung ye.. Den pergi bandung dan jakarta last year tak sempat pula nak menaiki kuda..

    1. Kena pandai curi peluang yang ada

Leave a Comment