4,869,431 total views, 8,625 views today

Pengalaman Menunggang Kuda Di Bandung, Indonesia

Ini merupakan pengalaman pertama menunggang kuda.

Itupun sewaktu bro berada di Bandung, Indonesia sewaktu travel blog bersama Air Asia pertengahan tahun 2012.

Memang merupakan satu pengalaman bermakna apabila dapat menunggang kuda selama 1 setengah jam (lama tue) pada harga Rp 80,000.

Merentasi kawasan kolam air panas, ladang teh dan kawasan perkampungan dipinggiran kaki gunung. Tak susah rupanya nak menunggang kuda.

Dan paling penting, kuda suka terberak sambil berjalan. Anda perlu buang tahinya dari kantung yang tergantung pada punggungnya.

Bicara Bro : Hope tahun 2013 Bro akan diberi perluang untuk mengembara ke tempat lain. Jika dapat merasai pakej berbulan madu lagi bro hargai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Responses to Pengalaman Menunggang Kuda Di Bandung, Indonesia

  1. mcm syok je nengoknyer…

  2. dkna abza says:

    Pasni boleh bawak ira pulak menunggang kuda :-)

  3. boni kacak says:

    la..kuda suka terberak sambil brjalan rupanya…hahaha

  4. ierakan says:

    bestnye naik kuda..awak tak penah citer pun naik kuda

  5. pernah naik kuda. dekat taman titiwangsa. hik hik hik. itu boleh kira ker heee.

  6. maszull says:

    assalamualaikum bro…bestnya ada pengalaman naik kuda ni…:)

  7. relevan says:

    Belum pernah lagi gua tunggang Kuda.. takut arh..tapi masa kanak2 dulu selalu tunggang Kerbau kat Sawah..
    relevan recently posted..Gadis yang melelong Perawan kini terdampar di Bali,akibat Perawannya belum disentuh

  8. akubiomed says:

    Seronok dapat merasai pengalaman menaiki kuda. Pernah ditawarkan untuk belajar menaiki dan menjinakkan kuda tetapi memandang tidak berani memberi komitmen dan bajet yang agak terhad. Ditawarkan berkongsi perbelanjaan penjagaan kuda.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – Nasib si cawan kopi

  9. papa mifz says:

    Teringin juga nak menunggang kuda, harap hajat tercapai ;-)

  10. titan says:

    aku pun baru sekali aje naik kuda. bilalah ada peluang lagi agaknya..
    titan recently posted..Ya. Gua tak rasa bersalah pun..

  11. Kak Mahh says:

    Belum berbulan madu lagi ke?

  12. di bandung ye.. Den pergi bandung dan jakarta last year tak sempat pula nak menaiki kuda..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge