You are here
Home > 1001 Pictures > Foto Pilihan > Ketibaan Rombongan Pengantin Lelaki

17,411,096 total views, 2,625 views today

Ketibaan Rombongan Pengantin Lelaki

Ketibaan rombongan pengantin lelaki.

Sampai-sampai rombongan pengantin lelaki, pihak pengantin perempuan terus terpacak menjadi tol. Sesi membayar tol – adat perkahwinan di sini.

Adat tol ini bukan bertujuan memalukan rombongan pengantin lelaki tetapi bagi memeriahkan suasana.

Selamat ada pengapit lelaki yang pandai tawar menawar + pengantin lelaki yang panjang akalnya (sila baca, jika nak tahu apa yang terjadi).

Apa-apa pun ini merupakan pengalaman paling berharga pada bro dan si dia.

Bicara Bro : Minggu nie majlis perkahwinan sebelah Perak.

Rupanya banyak benda belum selesai lagi. Hope khamis dan jumaat ini bro mampu uruskan.

Pada rakan-rakan yang nak membantu, anda boleh turun ke Perak pada hari Khamis atau Jumaat. Tempat tidur disediakan. Tapi inform bro dulu ek.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

23 thoughts on “Ketibaan Rombongan Pengantin Lelaki

    1. Ada je pasang kuda-kuda.. Tapi tiada orang nak amik gambar + pengapit pandai tawar menawar…

      smart tag? siap bawa dekat tangan lagi.

      last2 bro ikut short cut… pengapit yang kena tinggal

  1. assalamualaikum bro….bayar tol tu mmg adat di Johor ni bro..memang seronok tapi kena sediakn jer la duit tol nyer yer…hehehehe…:)

  2. mmg penh dengar pasal adat ni…tp seb baik perampuan yg kawin dgn lelaki johor tak kene tol… kalau tak cair mekap sy ari tu sementare tunggu tol kene bayar..

  3. tahniah dr mek buat bro n iera…. semoga bahagia hingga ke hujung nyawa…. don noty2 boy.. ahakzzz… amboi siap nak ade surat poligami lg ea… hohooooooo… no, no, no… kui3….

Leave a Reply

Top