You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Jangan Cerewet Memilih Calon Isteri Atau Suami

17,443,212 total views, 2,423 views today

Jangan Cerewet Memilih Calon Isteri Atau Suami

image

Jangan cerewet bila masuk bab memilih calon suami atau isteri.

Kadangkala, bila terlalu cerewet kita sukar membuat pilihan. Terutamanya jika ciri-ciri yang kita kehendaki agak sukar ditemui.

Jika ada pun, kalau bukan bf/gf orang mesti suami/isteri orang.

Tapi selalunya, suami orang la kan. Tue pasal banyak kes, ramai yang berkenan dengan suami orang.

Lagi-lagi anak dara.

Kadangkala kasihan juga bila dengar ada member yang tak kahwin lagi. Walaupun ada banyak awek keliling pinggang.

Belum lagi kes, yang ramai awek minat dia. Tapi dia pula kurang berminat.

Dulu bro memang suka gadis yang pandai masak, sebab bro ini cerewet bila masuk bab-bab makan. Tapi akhirnya bro tetap juga makan diluar. Cuma tiada masa untuk makan masakan isteri.

Dulu bro pernah suka dengan wanita berisi, sedap dipeluk (bro bayang je) tapi ramai yang minat bro semuanya kecil-kecil je badannya.

Kalau bab-bab sembahyang, bro selalu menolak untuk jadi imam sekiranya ada yang bro rasa lagi layak untuk menjadi imam ketika solat berjemaah.

Jika tidak, bro tetap boleh menjadi imam.

Dan tak perlu la anda mencari lelaki yang boleh menjadi imam untuk membimbing anda. Tetapi anda sendiri perlu membimbing diri anda supaya layak menjadi makmum kepada suami anda.

Bicara Bro : Senang je nak tahu mana lelaki yang sesuai dijadikan imam tanpa perlu cari di Masjid atau surau.

Asal masuk waktu solat beliau tak melengahkan waktu dan selalu ajak anda solat walaupun time tue anda tengah dating

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

39 thoughts on “Jangan Cerewet Memilih Calon Isteri Atau Suami

  1. Alaa… pilih-pilih cam mane pun, kalau dah ‘tertulis’ si dia tu jodoh kita, tak suke macam mane pun, bersatu jugak… ecececece…hehe.. congratz lg skali bro

    p/s: sy dah add bro la kat fb.. ;p
    p/s/s: bro nak blnaje saye makan, anytimeee.. hahahah

  2. jodoh da ditetapkan..sebanyak mana pon ciri yang diletakkan belum tentu dipenuhi bakal pasangan tu..kan setiap pasangan dicipta untuk saling melengkapi jadi tak perlu cari yang sempurna bila mana diri kita sendiri tak sempurna…

    pehhhh…ayat tak leh blah :p

  3. haha boni n hafiz tak perasaan wei….

    kalau dah jodoh tak kemana.. dah tertulis dia milikku..

    pilih lah macam mana pun yang anda suka dan mahu.. kalau bukan dicipta dan disatukan dengan kita, maka dia bukan jodoh kita…

    pssstt: saya sukakan gadis yang bertudung dan pandai menjaga aurat di depan orang yang bukan muhrim….

  4. hehe.. memilih pun harus ikut kesesuaian.. memilih dari yg segi beragama itu perlu.. tapi kalau dah jodoh, tak ke mana perginya.. “andai itu takdirnya..” 😀

  5. setuju bro,
    sha dulu suka yang berjambang, berbulu dada, ada tu ada ni, tapi Allah bagi Sha seorang suami yang OKU, pandai mengurut, pandai mengubat tradisional (kaedah islam), pandai masak… tak jadi imam takpe lah, janji mampu jaga sha yang sakit ni…. alhamdulillah….

Leave a Reply

Top