Jadual Pembayaran Gaji Kaki Tangan Kerajaan 2013

Disini disertakan jadual pembayaran gaji kaki tangan kerajaan bagi tahun 2013.

Untuk tahun 2013, Bro perhatikan hanya 2 bulan sahaja pembayaran gaji diawalkan.

Mungkin tahun 2013 tidak akan membebankan anda sekiranya terpaksa menunggu 5-6 minggu sebelum pembayaran gaji yang akan datang.

Apa-apa pun rancang perbelanjaan anda.

Terutama kepada mereka yang bakal mendirikan rumah tangga pada tahun depan seperti rakan Bro – Cik Dkna dan pasangannya.

Jangan rambang mata bila nampak SALE, SALE, SALE merata-rata. Sebab kadangkala harga yang ditawarkan tidak terlalu murah berbanding dengan harga sebenar.

Entah-entah mereka sekadar nak habiskan stock yang ada (memang ada kes macam ini)

Tapi kalau nak beli barang hantaran dikecualikan he..23x

Bicara Bro : Time kaki tangan kerajaan dapat gaji, memang selalu ada sale etc. Dan waktu itu, Bro memang tak berduit.

Tak pe, siapa tahu rezeki tahun 2013 macam mana kan. Lagi-lagi rezeki orang yang sudah berkahwin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9,689,103 total views, 1,499 views today

Top Blogger - Travel, Parenting dan Lifestyle di Malaysia. Berkerja sebagai Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan seorang anak (belum plan nak tambah lagi)

28 Responses to “Jadual Pembayaran Gaji Kaki Tangan Kerajaan 2013”

  1. cammy says:

    hehe..awal bro dh gtau sal gaji taun dpn..mujur la xde yg dibyr terlalu awal.kalo x mmg skt..mcm skrg..hahaha..gaji bulan 11 sptt gune utk bln 12, awl2 dh hbs..cmne nak hidup ni..nak manage duit mmg bukan kepakaran sy hehehe

  2. jay says:

    hehehe..yes yes….gaji gaji$$$$$..

  3. Nurul says:

    Gaji masuk awal pun x elok untuk kewangan.. nanti terlebih shopping.. :)

  4. Dkna Abza says:

    fuh kiri…fuh kanan..mahal ke murah terpaksa beli gak bro untuk majlis akan datang..heheee..

    taktik kerajaan, dapat bonus waktu sale giler kentang :p

  5. Anuar says:

    Setiap bulan, saya cukup risau apa beli dapat gaji awal.. Masa tu rasa kaya sekejap sebab dapat gaji 2 kali ganda.. Ada masa tu, sampai tak sedar diri, sampai terover berbelanja.. Lepas tu hujung bulan mulalah korek tabungan di sana-sini..

    Untuk tahun 2013 ni gaji bulan Oktober paling menakutkan..

    Untuk Bro.. Insya Allah ada lebihan rezeki untuk Bro, setelah melangkah ke alam rumah tangga.. ;)
    Anuar recently posted..Petronas Solar PV di KLCC

  6. wawa says:

    bro… kumpul duit bawak isteri g umrah

  7. Jadual Pembayaran Gaji Bulanan 2013 a.k.a. Jadual Rakyat Malaysia Start Shopping Bulanan 2013. Huhuhu!
    Kulop Afarinas recently posted..MOVIE REVIEW: Savages (Alaa..yang ada lagu Yuna tuh)

  8. maszull says:

    assalamualaikum bro…betul tu kekadang harga sale ni sama dgn harganya yg asal jadi oleh itu kita kenalah berhati2 semasa membeli dlm masa jualan murah tu…:)

  9. hmm.. bilalah agaknya gaji MB nak naik ek…. kalau naik dapat bernafas sikit…hehehe
    Melastik Bintang recently posted..Keajaiban di Peperangan Gaza – Allahu Akbar!

  10. akubiomed says:

    Blogging sebagai pendapatan utama tidak mempunyai jadual gaji. Ada kerja ada gaji.
    akubiomed recently posted..Cabaran sebagai peserta SEO

  11. boni kacak says:

    SALE kebanyakannya menipu je… lebih baik shopping kat pasar malam.hehehe

  12. papa mifz says:

    perancangan perbelanjaan memang perlu…kalau tak mau haru biru jadi nyer…huhu

  13. beckhrooy says:

    info berguna untuk kakitangan awam
    beckhrooy recently posted..Jadual Pembayaran Gaji Bulanan 2013 Kakitangan Awam

Leave a Reply

CommentLuv badge