Jadual Pembayaran Gaji Kaki Tangan Kerajaan 2013

Disini disertakan jadual pembayaran gaji kaki tangan kerajaan bagi tahun 2013.

Untuk tahun 2013, Bro perhatikan hanya 2 bulan sahaja pembayaran gaji diawalkan.

Mungkin tahun 2013 tidak akan membebankan anda sekiranya terpaksa menunggu 5-6 minggu sebelum pembayaran gaji yang akan datang.

Apa-apa pun rancang perbelanjaan anda.

Terutama kepada mereka yang bakal mendirikan rumah tangga pada tahun depan seperti rakan Bro – Cik Dkna dan pasangannya.

Jangan rambang mata bila nampak SALE, SALE, SALE merata-rata. Sebab kadangkala harga yang ditawarkan tidak terlalu murah berbanding dengan harga sebenar.

Entah-entah mereka sekadar nak habiskan stock yang ada (memang ada kes macam ini)

Tapi kalau nak beli barang hantaran dikecualikan he..23x

Bicara Bro : Time kaki tangan kerajaan dapat gaji, memang selalu ada sale etc. Dan waktu itu, Bro memang tak berduit.

Tak pe, siapa tahu rezeki tahun 2013 macam mana kan. Lagi-lagi rezeki orang yang sudah berkahwin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5,522,994 total views, 3,090 views today

Antara Top Blogger - Travel, Parenting dan Lifestyle di Malaysia. Berkerja sebagai Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan seorang anak (belum plan nak tambah lagi)

28 thoughts on “Jadual Pembayaran Gaji Kaki Tangan Kerajaan 2013

  1. hehe..awal bro dh gtau sal gaji taun dpn..mujur la xde yg dibyr terlalu awal.kalo x mmg skt..mcm skrg..hahaha..gaji bulan 11 sptt gune utk bln 12, awl2 dh hbs..cmne nak hidup ni..nak manage duit mmg bukan kepakaran sy hehehe

  2. Setiap bulan, saya cukup risau apa beli dapat gaji awal.. Masa tu rasa kaya sekejap sebab dapat gaji 2 kali ganda.. Ada masa tu, sampai tak sedar diri, sampai terover berbelanja.. Lepas tu hujung bulan mulalah korek tabungan di sana-sini..

    Untuk tahun 2013 ni gaji bulan Oktober paling menakutkan..

    Untuk Bro.. Insya Allah ada lebihan rezeki untuk Bro, setelah melangkah ke alam rumah tangga.. ;)
    Anuar recently posted..Petronas Solar PV di KLCC

  3. assalamualaikum bro…betul tu kekadang harga sale ni sama dgn harganya yg asal jadi oleh itu kita kenalah berhati2 semasa membeli dlm masa jualan murah tu…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge