17,148,222 total views, 3,611 views today

Jadual Pembayaran Gaji Kaki Tangan Kerajaan 2013

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Disini disertakan jadual pembayaran gaji kaki tangan kerajaan bagi tahun 2013.

Untuk tahun 2013, Bro perhatikan hanya 2 bulan sahaja pembayaran gaji diawalkan.

Mungkin tahun 2013 tidak akan membebankan anda sekiranya terpaksa menunggu 5-6 minggu sebelum pembayaran gaji yang akan datang.

Apa-apa pun rancang perbelanjaan anda.

Terutama kepada mereka yang bakal mendirikan rumah tangga pada tahun depan seperti rakan Bro – Cik Dkna dan pasangannya.

Jangan rambang mata bila nampak SALE, SALE, SALE merata-rata. Sebab kadangkala harga yang ditawarkan tidak terlalu murah berbanding dengan harga sebenar.

Entah-entah mereka sekadar nak habiskan stock yang ada (memang ada kes macam ini)

Tapi kalau nak beli barang hantaran dikecualikan he..23x

Bicara Bro : Time kaki tangan kerajaan dapat gaji, memang selalu ada sale etc. Dan waktu itu, Bro memang tak berduit.

Tak pe, siapa tahu rezeki tahun 2013 macam mana kan. Lagi-lagi rezeki orang yang sudah berkahwin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 thoughts on “Jadual Pembayaran Gaji Kaki Tangan Kerajaan 2013

  1. hehe..awal bro dh gtau sal gaji taun dpn..mujur la xde yg dibyr terlalu awal.kalo x mmg skt..mcm skrg..hahaha..gaji bulan 11 sptt gune utk bln 12, awl2 dh hbs..cmne nak hidup ni..nak manage duit mmg bukan kepakaran sy hehehe

    1. Bro perlu tahu pasal benda ini, sebab orang rumah kerja gomen.

      So perlu tahu bila waktu bro terpaksa spend banyak duit untuk dia

  2. jay

    hehehe..yes yes….gaji gaji$$$$$..

    1. jay

      yups bro..mcm ni lah penghidupan sebagai gomen..hehe

  3. Gaji masuk awal pun x elok untuk kewangan.. nanti terlebih shopping.. 🙂

    1. Nurul memang suka shopping ek?

  4. fuh kiri…fuh kanan..mahal ke murah terpaksa beli gak bro untuk majlis akan datang..heheee..

    taktik kerajaan, dapat bonus waktu sale giler kentang :p

    1. Jangan beli yang bukan-bukan ek

  5. Setiap bulan, saya cukup risau apa beli dapat gaji awal.. Masa tu rasa kaya sekejap sebab dapat gaji 2 kali ganda.. Ada masa tu, sampai tak sedar diri, sampai terover berbelanja.. Lepas tu hujung bulan mulalah korek tabungan di sana-sini..

    Untuk tahun 2013 ni gaji bulan Oktober paling menakutkan..

    Untuk Bro.. Insya Allah ada lebihan rezeki untuk Bro, setelah melangkah ke alam rumah tangga.. 😉

    1. Harap macam tue la.. walaupun gayanya ternampak juga beberapa pintu rezeki dibuka

  6. bro… kumpul duit bawak isteri g umrah

    1. Insya’lah itu juga dalam perancangan

  7. Jadual Pembayaran Gaji Bulanan 2013 a.k.a. Jadual Rakyat Malaysia Start Shopping Bulanan 2013. Huhuhu!

  8. maszull

    assalamualaikum bro…betul tu kekadang harga sale ni sama dgn harganya yg asal jadi oleh itu kita kenalah berhati2 semasa membeli dlm masa jualan murah tu…:)

    1. W’salam… Bro pun hampir terkena bulan lepas.

      Selamat time tue bro tawar kaw2 punya. Last2 harga pasaran lebih kurang je dengan harga yang bro tawar.

  9. hmm.. bilalah agaknya gaji MB nak naik ek…. kalau naik dapat bernafas sikit…hehehe

    1. Sebab itu kot bro tak suka makan gaji…

    2. hehe.. patutlah… bilalah nak jadi bos kan…hahaha

  10. Blogging sebagai pendapatan utama tidak mempunyai jadual gaji. Ada kerja ada gaji.

    1. Lain la kalau kerajaan keluaran bajet untuk blogger dalam belanjawan akan dtg he..23x

    2. Bagus juga kalau ada dana untuk blogger. 🙂

  11. SALE kebanyakannya menipu je… lebih baik shopping kat pasar malam.hehehe

    1. Betul tue boni…

      Bro suka beli terus dari supplier, tapi kena beli banyak la

  12. perancangan perbelanjaan memang perlu…kalau tak mau haru biru jadi nyer…huhu

    1. Tau xpe, seksa bila dapat gaji awal dan lama nak tunggu gaji yang seterusnya

  13. info berguna untuk kakitangan awam

Leave a Comment