You are here
Home > Bersama BroFramestone > Korang Tanya Bro Jawap > Korang Tanya Bro Jawap – Part 5

17,422,068 total views, 3,889 views today

Korang Tanya Bro Jawap – Part 5

Segmen baru tetapi tiadalah baru sangat di blog bro. Tetapi sudah memasuki bahagian yang ke-5

Korang Tanya Bro Jawap.

Soalan Terbaik + Jawapan terbaik dari bro akan bro jadikan entry sama ada di blog bro ini atau di blog bro yang lain untuk dikongsikan bersama pembaca blog bro yang lain

Dalam entry tersebut bro akan kredit link kepada empunya penanya [pastikan korang sertakan dengan link blog ataupun link facebook – bagi yang tiada blog]

Kerjasama anda amat dihargai.

Insya’lah semua soalan akan bro jawab πŸ™‚

Walaupun bro bukan artis yang nak menjawap dakwaan, ahli ilmuan yang pandai dalam bidang mereka masing mahupun cikgu/pensyarah. Dan bro juga bukan Professor Serba Tahu (Dalam majalah Gila-Gila).

Bicara bro : Ada beberapa persoalan untuk segmen “Korang Tanya Bro Jawap – Part 4” masih belum terjawab. Kalau anda ingin bertanya, elok refer sana dulu sebelum bertanya.

Tak nak ada soalan yang sama diajukan kepada bro.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Korang Tanya Bro Jawap – Part 5

  1. Saya ada soalan untuk bro….

    1. Apa yang akan bro lakukan jika tiada ilham untuk menulis entri di blog ?

    2. Artikel macam mana yang menarik minat bro untuk membaca?

    3. Yang mana satu jadi pilihan bro Blogger atau Kerjaya ?

    setakat ini je soalan saya dulu..harap soalan saya tidak pernah ditanya sebelum ini….

    1. Menarik soalan nie

      1- bro cari ilham di facebook, kadangkala dari status bro di laman facebook dah boleh dijadikan entry blog πŸ™‚

      2- erm artikel yang ada kaitan dengan motivasi dan pemasalahan duniawi. Artikel berkaitan dengan agama juga bro suka baca asalkan dari source yang boleh dipercayai.

      3- Kerjaya… Kerjaya sebagai blogger juga boleh πŸ™‚

  2. cemana nak handle rakan blogger yang kecik hati sebab tak dapat jemputan ke event grand yg bro attend , sedangkan rakan blogger tu selalu kasik support ke jemputan event tak berapa nak grand? ke bro tak perasan rakan blogger kecik hati? atau bro tak amik kisah?

    1. Maaf jika ada yang terasa.

      Ada event yang private and ada event yang open. Untuk event private, ada kateria yang mereka inginkan.

      Ianya juga berbeza untuk event yang berbayar.

      Sebab itu bro cakap, kita susah nak puaskan hati semua orang. Dan lagi satu bro sukar nak invite blogger yang sama sebab ada yang sebut bro nie pilih bulu.

      Untuk blogger yang terlibat dan dibayar. Mereka perlu memenuhi kateria yang dinyatakan. Bro kena panjangkan nama dan profile pada klient. Klient sendiri akan pilih blogger mana yang mereka kehendaki untuk hadir ke event dorang.

      Harap penjelasan ini mudah difahami. (panjang tau, penat nak taip)

    1. Entah, dia cuma tahu bro nie buat freelance job.

      Banyak nampak bro dengan artis, ada dekat mana-mana n ada masuk tv baru2 nie…

      Dia tak kisah, asalkan boleh jaga anak dia nanti

    1. Entah xde cita-cita…

      Kalau ikut kelayakan akademik.. bro perlu dapatkan lesen untuk melayakan bro digelar Safety Official..

      Lebat juga gajinya.. Ramai kenalan bro dah jd dan kerje di Dubai.

      Dekat Malaysia, orang tak pandang sangat

Leave a Reply

Top