You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Isteri Jadi Mangsa Panas Baran Suami

Isteri Jadi Mangsa Panas Baran Suami

gambar hiasan

Berdasarkan pemerhatian dan pembacaan kenalan bro di facebook.

Sejak kebelakangan nie banyak kes melibatkan suami dera, seksa dan bunuh isteri. Semuanya gara-gara si suami seorang yang panas panas baran.

Kes-kes ini buat beliau takut dapat suami yang begitu.

Dan beliau minta rakan-rakannya memberi pendapat dan pandangan mengenai isu ini.

Mak bro ada berpesan.

Cara nak kawal panas baran yang terbaik adalah :-

  1. Beristifar
  2. Berwudhu
  3. Menunaikan solat

Ini paling asas yang diterapkan dalam Islam. Ketiga-tiga ini bagi menghalang syaitan dari menghasut kita dan menaikan lagi amarah yang sedia ada sehingga mampu menumpulkan akal dan buat kita.

Itu apa yang mak bro pesan.

Tak guna jika bakal suami anda hensem tapi solat pun tidak, apa pun tidak.

Bicara Bro :  Bro seorang yang panas baran. tapi ramai yang cakap bro nie penyayang.

Tapi susah nak lepaskan baran tue, tapi kalau tak terkawal. Pepaham je la ek.

Orang yang pendam barannya, sekali keluar korang perlu berjaga-jaga la ek. Dalam psycology pun ada mengatakan, baran itu perlu dilepaskan. Bergantung pada caranya.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Isteri Jadi Mangsa Panas Baran Suami

  1. yeah itu penting nye ye puan2 belaajar martial arts.in kes suami kome nak belasah kome,kome terajang dia dulu.hihi
    adoii setuju ngan ape yg mak kamu pesan tu.kalo org tu betol akalnye,org yg solat,ade ke dasat sgt barannye smpai nk pukul2 bunuh2 bagai.haishh jgn le kejam sgt.

  2. Bro perlu beringat jangan mudah panas baran selepas bernikah nanti.

    Hari ini terbaca kepala suami dihentak oleh isteri dengan anak lesung kerana tidak beli baju Raya.

    1. Bagus la boleh rasa bila nak marah. Selalunya orang yang panas baran, dia xkan terasa fasa nak marah.. tetapi terus rasa perasan selepas marah.

      Ada satu fasa yang otak sendiri tidak boleh control tindakan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top