You are here
Home > Motivasi Pagi > Motivasi Pagi : Hidup Ini Umpama Roda

17,460,047 total views, 3,214 views today

Motivasi Pagi : Hidup Ini Umpama Roda

Hidup ini umpama roda.

Kadangkala kita diatas, kadangkala kita berada dibawah.

Kadangkala kita pancit, kadangkala kita di pam.

Kadangkala kita tergolek, kadangkala kita jadi tempat pembiakan nyamuk.

Bicara Bro : Hidup ini umpama roda, silap hari bulan kita boleh meletup.

Kalau umur panjang, sempat juga jadi tayar botak tak sempat beruban.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “Motivasi Pagi : Hidup Ini Umpama Roda

  1. Saya setuju..

    Hidup ini umpama roda.. Ada masa kita senang ada masa kita susah..

    Waktu kita senang sikit, lebih baik kita berkongsi sedikit kesenangan tersebut dengan orang lain.. Insya Allah, berkat rezeki kita..

    P/s: Saya menJemput rakan-rakan blogger untuk join segmen klik like/share dan menang wang tunai di blog saya.. hehehe.. mana tahu ada rezeki anda berjaya menjadi salah seorang pemenang..

  2. Setuju sangat tu. Kadang-kadang di atas, kadang2 di bawah.

    Pernah beli rim satu set dekat 10k dulu, tapi asyik bengkok je. Carlson. Pastu beli JBS, pastu beli Enkei pulak.

    1. Bro, rim kena betul betul padan dengan kereta, kalau macam keta aku tu kena cari yang padan dan bersesuaian dengan keupayaan enjin, kalau enjin 2.8liter, rim mestilah saiz samada dari 17″ hingga 20″, ikut kemampuan. Dulu tak tau, main beli je, sekarang dah okay dah.

  3. ayat klasik sungguh. penat nk imagin. huhu… tp memang betul hidup ini umpama roda. yang kat atas tu, jangan gembira sangat, yang kat bawah pun jangan sedih sangat. segalanya akan berubah dengan keizinan Allah…

Leave a Reply

Top