You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Blogger Parti Politik Dakwa Gaji RM 24,000 Tidak Dibayar

17,422,998 total views, 4,819 views today

Blogger Parti Politik Dakwa Gaji RM 24,000 Tidak Dibayar

Terbaca satu info di akhbar MalaysiaKini.

Seorang blogger yang menulis untuk parti politik tertentu (nama dirahsiakan) telah menyatakan bahawa majikannya tidak membayar gajinya.

Beliau masih lagi berhutang dengannya sebanyak RM 24,370 sejak tahun 2008 atas berbagai alasan.

Siapa cakap jadi blogger ini tiada yang pandang dan tiada yang bayar?

Cuma banyak bezanya antara blogger politik dan blogger lifestyle seperti bro dan beberapa rakan blogger yang lain.

Kami tetap juga dibayar untuk menulis. Tapi tiada kaitan dengan politik.

Bicara Bro : Teringat lagi zaman bro berada di kemuncak blogging di arena politik tahun 2007.

Oh itu kisah lama, malas nak buka semula. Rahsia, biarkan rahsia.

Rasanya hanya beberapa rakan blogger dan ahli politik je yang ingat siapa bro waktu dulu. Oh bro hanyalah orang biasa.

Note : Gambar hanyalah hiasan.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

34 thoughts on “Blogger Parti Politik Dakwa Gaji RM 24,000 Tidak Dibayar

    1. Biasa la, Sebab tue kena jadi blogger yang berpengaruh dan bukan blogger ikut telunjuk jari orang je.

      Selalu yang ikut telunjuk tue yang tak boleh pergi jauh.

  1. Pendapatan blogger memang banyak ek? Tp jadi blogger politik xbest. Kena ikut je apa yg pembayar nak.
    Jiwa biar jujur.
    Duit tu nk bg anak bini makan. Kalau sumber tak elok, buruk akibatnya.
    Eh, dah macam terlari topik plak. Hehe.
    Fikir2kan dan selamat bramal.

Leave a Reply

Top