1,648,244 total views, 28,861 views today

Sidang Media Dan Pra-Tonton Filem Mael Lambong


Gambar yang sempat bro ambil semasa Sidang Media dan Pratonton Filem Mael Lambong semalam di TGV Sunway Pyramid.

Terima kasih kepada pihak TGV yang sudi menjemput bro untuk memeriahkan lagi majlis ini.

Terima kasih juga kepada pihak Excellent Picture sebab sudi bertegur sapa dengan bro. Hope lepas ini, bro mampu dapat projek dengan korang.


Barisan pelakon yang menjayakan filem ini.

Dari kiri, Shenthy Feliziana, Zizan Razak, Juliana Evans dan Taiyuddin

Pendapat bro mengenai filem ini.

Filem ini menarik kerana mengetengahkan element komedi gelap dan perwatakan Mael Lambong.

Cuma ada beberapa unsur-unsur yang agak keterlaluan.. Selamat untuk tontonan 13 tahun dan keatas. Tapi Mael Lambong tetap menjadi idola kepada kanak-kanak kecil yang menontonnya semasa Maharaja Lawak tempoh hari.

Mael Lambong pantang dengan perempuan + cepat gabra.

Nampak je ganas, tapi lemah lembut. Selalu propa dan gertakan orang lain dengan geng-geng yang tak wujud.

Dan korang akan tahu bagaimana Mael Lambong boleh dapat parut dekat mukanya.

Semua watak dibawa dengan baik sekali, tapi watak penjahat macam wujud tak wujud je dalam cerita ini. (Nampaknya kena banyak yang perlu diperbaikikan, jangan fokus pada watak utama je)

Sinopsis dan trailer filem Mael Lambong.

Jangan lupa menonton filem ini dipawagam berhampiran anda pada 21 Jun 2012 (Khamis) atau menikmati Sneak peeks hari ini selepas pukul 6 di TGV Cinema yang terpilih.

Bicara Bro : Memang tergelak bro malam tadi layan cerita Mael Lambong.

Dapat release tension kojab. Good job Ahmad Idham, Zizan and the geng :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Responses to Sidang Media Dan Pra-Tonton Filem Mael Lambong

  1. bro..lu bila nak ajak gua gi layan movie2 cenggini?

  2. deq noor says:

    dah lama tunggu movie ni… finally…

  3. jay says:

    fuhh tak sabo nak tgok ni…hehehe

  4. encikcool says:

    kasi lambung punya pawagam!

  5. [...] ini bro dijemput untuk menghadiri sidang media dan pra tonton filem Mael Lambong yang akan ditayangkan pada 21 Jun [...]

  6. azman says:

    Dah lama tak tgk cerita cengini he3..entahlah bukan tak support filem melayu tapi…………..

  7. akubiomed says:

    Kesinambungan Maharaja Lawak menghasilkan ide ke filem Mael Lambong. Antara filem yang banyak diperkatakan walaupun pada peringkat pembikinan.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – # Uncle Gedek Protege

  8. along says:

    Best tengok #preview mael lambong :)

  9. Ezad Skytech says:

    da tengok filem Mael Lambong ni..best..mmg gelak2 je dalam panggung…hee~

  10. titan says:

    hoho..mesti kena tengok nih..
    titan recently posted..Eyriqazz vs Denaihati vs Titan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge