3,410,438 total views, 5,959 views today

Awas : Teknik Mudah Mencuri Kereta MyVi

Teknik mudah mencuri kereta MyVi.

Rupanya terlalu mudah untuk kereta MyVi dicuri. Lagi-lagi kalau yang mencurinya seorang yang pakar dalam bab-bab mencuri.

Apa yang bro kongsikan di blog ini, merupakan cerita sebenar dan berlaku betul-betul didepan bro.

Tapi dalam kes ini, bukan kereta bro yang dicuri.

Cuma ditunjukan demotrasi bagaimana mudahkan kereta bro untuk dicuri. Di sini bro kongsikan step by step yang perlu korang tahu.

Tapi step by step ini untuk langkah anda berjaga-jaga bukan sebagai langkah anda untuk mencuri kereta.

Langkah-langkahnya :-

  1. Tarik salah satu wayar yang terdapat pada ruangan tayar hadapan kereta.
  2. Tempat enjin akan terbuka dan alarm akan dihidupkan
  3. Buka tempat enjin dan cabut wayar alarm sambil buat aksi tak bersalah (aksi kereta tengah rosak)
  4. Buka peti fius n by pass salah satu fius (dirahsikan) untuk membuka pintu kereta.
  5. Gunakan screw driver untuk buka steering lock
  6. Dan gunakan screw driver juga untuk start engine
  7. Kereta tersebut akan menjadi milik anda.

Mudah bukan.

Hanya beberapa minit, kereta anda boleh hilang (jika pencuri profesional yang melakukannya).

Apakah langkah yang pernah anda lakukan untuk mengelak kereta anda dari menjadi mangsa pencuri kereta?

Jom kongsikan bersama.

Jangan biarkan kereta yang anda sayangi menjadi spare part potong dan Jangan Sampai Anda Menjadi Muka Depan Akhbar (Jangan lupa like).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

46 Responses to Awas : Teknik Mudah Mencuri Kereta MyVi

  1. azman says:

    Sangat senang nampaknya hmm…

  2. DaHLia says:

    bro, mcm bg panduan jerr kat pencuri ..hehe :D

  3. halamak…cmne ni????abis tu nak ikat dengan ape???

  4. Anak Perak says:

    jadi sila loweredkan kereta anda

  5. anastasyea says:

    letak kawasan open dan mudah dilihat .. mungkin boleh kurangkan risiko dicuri .. ^__^

  6. izaFiza says:

    habis tu mcm ne nak elak plak bro?huhu..

  7. fasz says:

    bagaimana pula kalau org yg pasang stering lock tu? adakah diorg masih boleh hidupkan enjin?????

    sy pasang lock tag & stering lock…. tak tahu la selamat ke tak.

  8. mak lagenda says:

    Thay y kita kena pasang security lock tambahan utk kereta kita..Err..mak juga buat tambhan security pada kereta mak. Bior berabis sket tp keselamatan harta kita dijamin.

  9. Aina says:

    Hari in baru akak nampak gambo yg ko letak dik…sellau nampak screen putih jo.

  10. wandisini says:

    aku pernah ditunjukkan teknik yang sama oleh penjual alat keselamatan kereta. time tu kat tasik shah alam. memang cepat gile kerja mereka

  11. Anarm says:

    boleh tukar kereta myvi hari2 la camni..
    Anarm recently posted..Roti Pau Penyek – #WordlessWednesday

  12. phat says:

    sape yg tunjuk demo kat bro ?? org yg nak jual kad keselamatan ke hape??

    • orang yang menjual alat keselamatan.

      kalau pencuri yang tunjuk demo. memang terus tak jumpa dah kereta tue

      masa dia nak tunjuk tue,

      ada mamat mane entah dok bising-bising dekat situ. dengar cerita kereta dia baru hilang dekat tempat tue juga..

      dia suspek dorang2 nie yang curi

  13. akubiomed says:

    Peninglah pemilik kereta MyVi kalau sudah dibocorkan sistem sekuriti yang lemah.
    akubiomed recently posted..Speedlight untuk kamera DSLR Canon

  14. [...] tengok Bro Framestone ajar teknik mudah mencuri kereta MyVi. Lepas ni hari-hari boleh tukar kereta MyVi [...]

  15. gadisbunga says:

    kene pasang extra safety feature la kalau macam ni…

  16. PerenLee says:

    Tekni ni hanya boleh berlaku untuk kereta MyVI atau kereta lain juga?
    PerenLee recently posted..Kes-Kes Jenayah Ngeri Ala Zombie

  17. jay says:

    kalau kancil gearbox manual boleh di lock menggunakan kunci.tapi mayvi langsung takde lock gearbox kecuali myvi yang terbaru..ni bahaya..kena buat safety awal ni..nak buat mcm mr.bean cabut stereng kereta and bawa g mana2..:)

  18. Mak Dara says:

    alamak senang bonar.. bahaya betul kann

  19. Mohd Ilham says:

    Cabut je Strering buat cam Mr Bean tue….

    btw jom serbu rumah bro tengok dah berapa banyak koleksi keta myvi nie….muahahaha

    P/S:hanya bergurau,jangan pandang serius

  20. hidayah says:

    Hurmm…
    Thanks sharing info ini.

  21. [...] lagi tak entry bro berkenaan dengan bagaimana pencuri mencuri kereta MyVi tempoh [...]

  22. Oh! budu says:

    nak cubalah… betul2 jadi ke ni? hehe.. gurau je

  23. hafiz says:

    rasanya nak senang tambah safety switch..mintak kedai pasang..tapi, kedudukan switch tu kita yang decide..letak tempat tersorok sikit.

  24. Luke says:

    Mudahnya. Kena pasang lagi beberapa alat keselamatan supaya tempoh cubaan mencuri lebih panjang. Kadang2 psikologi pencuri tak kuat sangat, hanya kerana minyak habis kereta yang dicuri tinggalkan macam tu je.

  25. Mazurul Hassan says:

    Fius mne satu ye..?

  26. sanil88 says:

    mohon share post ni bro ya..btw, saya suggest pasanglah gps tracker untuk menghalang kecurian kenderaan. selain daripada pengesanan kenderaan, alat ini mampu membuat pencegahan awalm kecurian kenderaan dengan adanya vibration alarm, fungsi cut off engine. lawat blog saya untuk maklumat lanjut. tq bro..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge