You are here
Home > Travel Blog > Sate Maulana Yusuf – Terbaik di Bandung, Indonesia #AirAsia

17,420,264 total views, 2,085 views today

Sate Maulana Yusuf – Terbaik di Bandung, Indonesia #AirAsia

Sate Maulana Yusuf
Sepanjang bro berada di Bandung untuk Travel Blog bersama Air Asia.

Bro ternampak “Sate Maulana Yusuf”.

Rasanya, ini pertama kali bro terdengar kedai sate yang mempunyai branding namanya.

Sama seperti Satay Kajang Haji Samuri di Malaysia.

Bicara Bro : Masih merindui satay kambing di Jakarta dan juga di Bandung.

Malangnya bro tak nak kena tahan dekat Hospital di Indonesia. Jika ada penyakit, sila kawalnya dari sekarang. Jangan tunggu dah melarat nanti.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

42 thoughts on “Sate Maulana Yusuf – Terbaik di Bandung, Indonesia #AirAsia

  1. Assalamualaikum,
    Di Lhoeksamaewee, satenya makan dgn nasi berkuahkan sup kosong (macam sup nasi ayam tu) tapi rasa dia lain sikit.

    Komen: cukuplah makan sekali, baiklah pi je sate hj samuri kalau nak mkn sate πŸ˜‰

    1. Lhoeksamaowee ni letaknya di selatan Acheh, dlm 400km lebih ke selatan Banda, acheh. Kota terdekat ada Langsa.

      Kalau makan panas2 mungkin menyelerakan, tapi sbb kami sampai dah tengah malam, makan hanya tak mau bagi lapar je. Tambah pulak, hidangan pun dah sejuk, jadi tak sempat nak menghayatinya sangat.

Leave a Reply

Top