You are here
Home > Motivasi Pagi > Motivasi Pagi : Bodoh Tak Apa, Masih Boleh Belajar

17,433,203 total views, 868 views today

Motivasi Pagi : Bodoh Tak Apa, Masih Boleh Belajar

Bodoh tak apa, masih boleh belajar
Maka jangan nak berlagak pandai.

Pandai tak apa, tapi jangan nak memandai-mandai
Nanti menyusahkan orang lain je.

Bicara Bro : Jangan jadi orang yang bodoh sombong.

Dan jangan pula jadi orang pandai yang sombong. Tak berkat ilmu yang dipelajari itu.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

13 thoughts on “Motivasi Pagi : Bodoh Tak Apa, Masih Boleh Belajar

  1. errmm..bro..
    naper kalau letak link bro kat blog takde gmbr yek..?
    kalau free bro singgah blog saya kan lepas tu tgk link
    yang nama bro tu takde gmbr yg hensem cam bloger lain ada.
    naper yek..?
    🙂

    err..saya tanya nih pasal takmau jadik bodoh sombong la nih..
    disamping nak link blogger tu nampak cantik..

    hehehe..

    😉

    1. Sebabnya….

      Gambar semua bro tak host dekat blog ini.. Tapi host dekat tempat la.. so rss feed tak boleh nak tarik feed dari gambar..

      Sekian,

      Terima Kasih.

      Kenapa bro tak host gambar dalam blog?

      Sekarang bandwidth bro dalam sebulan 30-40Gb. If host gambar dalam blog, mahu cecah 150Gb sebulan penggunaan bandwidth atau mungkin lebih.

      Apa itu bandwidth? Try google ek

    2. ya allah..

      walaupun bro bagi jawapan jelas tapi otak saya yang kurang bijak nih memang la tak paham.

      takpelah bro..

      🙂

      thanks anyway..

      (tarik nafas ..lepas..)
      (bawak bertenang..)
      (senyum)
      (jangan marah-marah)
      (saper yang mengguris perasaan bro nih..?)

      🙂

  2. “Tak ada orang yg bodoh di dunia ni”

    selalu dengar orang cakap ayat kat atas tu,tapi betul ke?Salah.Memang ada orang yang bodoh kat dunia ni,malah banyak.

    Kalau yg dah pandai dan memandai-mandai,tapi betul yg dipandaikan,rasanya tak salah.Yg tak mau terima kepandaian dari yg pandai rasanya itulah yg bodoh.Betul tak bro?

  3. abah selalu pesan, sifat hakiki seorang manusia adalah miskin lemah bodoh dan hina. Hanya maha pencipta yang miliki sifak bijaksana dan sebagainya. So kita semua sama saja. tak lebih dan tak kurang. just pendapat peribadi. hehe

Leave a Reply

Top