You are here
Home > Status Malam Jumaat > Status Malam Jumaat – Hormon Lelaki Kenkadang Pun Tak Stabil Juga

17,436,576 total views, 431 views today

Status Malam Jumaat – Hormon Lelaki Kenkadang Pun Tak Stabil Juga

Siapa cakap,

Perempuan sahaja ada masa moody.

Lelaki juga ada masa moodynya iaitu time hormon tak stabil.

Ke, Bro sorang je yang rasa sebegitu.

Dah beberapa hari mood bro tak stabil. Asik nak mengamuk je. Tekanan darah naik mendadak. Mudah mengamuk.

Life makin stress.

Lagi-lagi kalau dia tak balas sms. Belum lagi angkat tepon ataupun tegur di facebook.

Dah hampir seminggu. Ok fine, bro amat merinduinya (hati bertaman juga ek). Nak buat macam manakan. Rasa begini bukan diminta, ianya datang tertiba. Terutama kepada orang yang normal macam bro.

Tension punya pasal.

Bro naik Genting. Book hotel pukul 3 (free je). Tapi petang dah balik KL semula. Mungkin sebab bosan kot.

Kalau rasa tak nak angkat tepon or balas sms. Pulangkan hp tue balik. Nak bagi pada orang yang lebih memerlukan he..23x

Bicara Bro : Sorry, bro tak stabil.

Rasa nak campak je laptop ini daritingkat 7. Then esok pergi cari laptop baru. Hp pun sama juga. Nak cari hp lain.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

31 thoughts on “Status Malam Jumaat – Hormon Lelaki Kenkadang Pun Tak Stabil Juga

    1. ada time kesabaran diluar batasan…

      perubahan hormon memang sesuatu yang normal. Sains telah membuktikan.

      Rasanya nak pergi massage mane2.. bagi body bro rasa rest sikit

    1. Dah seminggu dah cam nie.. Susah la…

      This week nak balik Johor belah family dia. if dia xbg feedback.. bro kena setting plan minggu nie. banyak kerja dan event kena cover.

      Nak book tempat untuk filem Avenger minggu nie. dapat free 2 he..23x tapi nak bgtau konfirmation.

      belum lagi benda-benda lain

  1. relex bro…
    jgn campak dlu….
    nnt sy bg alamat boleh post kat alamat tu je….
    sy pun pernah alami mcm bro alami….
    bezanya sy campak Hp sy….
    nasib baik hp tu sihat walafiat lg…..

    1. Kalau takat hp tue.. dah banyak yang berkecai.

      Nie dekat tangan ade HTC dan iPhone… tunggu masa je.. if laptop nie berkecai. Angkat Macbook terus…

      Bagi bro, ini menyusahkan orang. Banyak benda bro nak kena settlekan minggu nie. If dia xbg feedback. bro g Penang bulan 5 nie sorang-sorang la.. Air Asia sponsor 4 hari 3 malam

    1. hah..tahu pun… yg penting… kalau tension tu, rasa nk marah2 ke apa.. tarik nafas panjang2…lepas.. pastu sejukkan badan dgn wudhuk… 🙂

      maybe xde balasan sms atau call ada masalah yg x dpt elak.. fikir positif… 🙂

      ibu Alya ni kalau tensen2 atau marah2 atau kena marah..lepas tarik nafas mesti nk nangis.. sensitif… hihihi..

    2. kalau fikir positif + cari lain ok x he..23x

      bro agak tak stabil bila laptop + hp hang… memang menyukarkan bro nak buat kerja…

      ikutkan hati nak je wudhukan laptop dan hp nie he..23x

    1. Ini bukan pasal bercinta ke ape tyka…

      bro kalau boleh tak nak ada benda yang menyusahkan hidup dan kerja bro.

      dah la mood tengah xok, ada lagi yang buat mood bro jadi xok lagi…

  2. Sabarlah bro..kita serupa bro..adakala Jay pun moody juga..if Jay moody Jay bnyak diamkan diri..Bnyakkan zikir dan istighfar dlm hati..

Leave a Reply

Top