17,147,075 total views, 2,464 views today

Kehidupan Seorang Lelaki Bermula Pada Usia 40 Tahun

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Ada orang berkata.

Kehidupan seorang lelaki bermula pada usia 40 tahun.

Tapi….

Bro nak mulakan sekarang, risau xsempat nak jejak usia 40 tahun dan terima seruan illahi.

Dengan pakej penyakit yang bro ada dan juga ketentuannya.

Tapi….. (Banyak benar tapinya)

Bagaimana rupa bro pada usia 40an nanti?

Adakah seperti gambar di sebelah. Nampak macam seiras pun ada nie.

Dari kening..

Misai..

Janggut…

Bagi bro dia ini blogger legend – uncle gedek.

Dan tak sangka, pertemuan pertama di rumah kediaman Dato’ LF, uncle ini paling tersenyum lebar semasa bro melangkah masuk perkarangan rumah Dato’ LF

Tak pasal-pasal bro jadi latar belakang  untuk entry baru beliau he..23x

Bicara Bro : Bro perasan, bro lebih sesuai lepak dengan mereka berbanding dengan blogger remaja.

Bro mana larat nak berfutsal, lepak memalam. Salah satu petanda tak lama dah tue he..23x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 thoughts on “Kehidupan Seorang Lelaki Bermula Pada Usia 40 Tahun

  1. ganas dato tuh siap pakai rantai lagi tuh..

    1. Ops…!!

      Yang ini bukan datonya….

      Next entry ek

  2. Bro adalah penyeri majlis ari tu…

    1. Tak seri pun…

      Kalau bro datang awal, sure meriah.. Insya’lah, akan datang bro nak join lagik

  3. wahah jadi background uncle gedek.. eeh cam sama pulak..

    1. He..23x bro pun xsangka boleh jadi… dan terasa cam sama la pulak

  4. btol tu, xpyh tggu 40..

    1. kalau nak kahwin lagi, xpayah tunggu 40 kan… he..23x

    2. ambooii, bro…cam ada plan je..hehe..

    3. plan memang ada… cuma masih belum jumpa jalan yang sesuai untuk dilalui he..23x

    4. xpe..banyakkan berdoa..insyaAllah dpermudahkan..

  5. ikut perjalann sunnah nabi itulah dan pada saat inilah
    yg akan mencorakkan kehidupan kita akan datang 🙂

    1. 🙂 doakan yang terbaik buat bro

  6. jay

    bukan tanda2 dah tua bro..tanda2 dah makin matang..baru betul..:)

    1. Tanda-tanda dah x lama lagi pun ade juga

    2. jay

      Jay doakan semoga bro sihat walafiat dan di panjangkan umur..amiin..insyaallah..

  7. betul3 ramai kt mcm tu … asal cm serupa je muka?

    1. mungkin adik beradik yang telah terpisah jauh kot…

      ke cam tue rupa bro bila dah tua nanti

    2. baik bro selidik siapakah gerang dato ni.. jeng3..

      Agaklah..sebab macam bapa dengan anak , ke mmg ye bapa bro? Cer jujur sikit

  8. bukan bro dah tua? kikikiki

    1. bro memang dah tua.. hati je muda remaja

    2. cehh remaja la sgt..
      pe lagi kahwin la bro..

  9. sama la muka korang. color rambut n kepanjangan rambut je tk sama…

    1. Dulu bro memang berambut panjang. Cuma sekarang rasa cam xselesa berambut panjang..

      Selalu sangat migrain.

      Tekanan kot

    2. kalau rambut pjg ada efek ek ngn kepala? slalu migrain ek??

  10. kalau tak leh mula dgn umur 40 start la dengan umur bro skrang. uhuk2

    lama nya tk komen kat blog bro ni…..

    1. cadangnya nak start sekarang… tapi….

    1. lagi untung dapat jumpa sunah

  11. Iras-iras itu sudah ada bro.

Leave a Comment